Címlap » Velünk történt » 2019

25 éves a Fészek

borítókép

25 éves a Fészek Gyermekvédő Egyesület

1994. február 21. jelentős dátum a Fészek Gyermekvédő Egyesület életében, a Pest Megyei Bíróság hivatalosan is bejegyezte a társadalmi szervezetek nyilvántartásába. 25 éve egy maroknyi Jó Ember, néhány nevelőszülő és gyermekvédelmi szakember létrehozta a Fészek Egyesületet azért, hogy a segítségre szoruló, krízishelyzetben lévő gyermekeknek, az ő családjaiknak többet segíthessenek. Azóta több száz kolléga és segítő küzd ezekért a célokért.

Az Egyesület életéről, első 25 évéről született egy kis könyv is, melynek előszavában Márton-Koczó Ildikó az alábbiakat írta:

„Egy gyermeket szeretni, nevelni, érte felelősséget vállalni olyan, mintha időről időre elfogadnánk, hogy a szívünk nemcsak a testünkön belül, hanem kívül is dobog – a Fészek Gyermekvédő Egyesület minden tagja, vezetője, munkatársa, nevelőszülője pontosan tudja ezt. Csodálatos munkát vállalnak fel: úgy építenek fészket a gyermekek számára, hogy tudják, csak ideig-óráig maradnak ott, addig azonban, amíg a gyerekek ebben a fészekben laknak, az otthon melegét kell, hogy érezhessék. „

A Fészek Gyermekvédő Egyesület 25. jubileumi születésnapja alkalmából egy gálaműsorral szeretné megköszönni azoknak az Embereknek a segítségét, akik az elmúlt években támogatták munkánkat. Az ünnepséget 2019. március 3.-án a Duna Palotában rendezzük meg, melyről beszámolóval és képekkel fogunk majd jelentkezni.