Címlap » Velünk történt » 2018

Mikulás ünnepség

mikulás

Egyesületünk fontosnak tartja, hogy évről évre a jeles napok ünnepei köré központilag szervezett ünnepségeket, rendezvényeket szervezzen.

2018. december 9 vasárnap a Körösi Csoma Sándor Művelődési Központban a nevelőszülői hálózat Budapesti területe és az átmeneti gyermekotthon gondozottjai, nevelőszülői, és a munkatársak közel 100 fő részvételével tartotta meg a Mikulás ünnepségét.

Annak érdekében, hogy a gyerekek könnyebben emlékezhessenek a rendezvény kedves műsorára, itt olvashatjátok az előadás rövid történetét:

Mikulás és a Krampuszok: Katyvasz és Dió az ünnepekre készülnek, már csak egyet kell aludni és a Mikulás minden kisgyermeket megajándékoz a világon. Mindenki sürög, forog, készülődik. Mikulásnak is sok a dolga, és, hogy nehogy elfelejtse magával vinni az okos óráját, rábízza a krampuszokra. Katyvasz nagyon büszke a feladatára, és minden percben igyekszik az órára vigyázni, de egy óvatlan pillanatban leejti az órát, az pedig összetörik. Nagy kalamajka kerekedik. A két krampusz megpróbálja mindenféle eszközökkel menteni a menthetőt, ugyanis e nélkül az óra nélkül úgy gondolják, Mikulás nem tud eljutni mindenhová. Megpróbálják megjavítani, de nem megy, másikat sem tudnak keríteni, ráadásul Rudolf a rénszarvas megsértődik, mivel eddig azt gondolta, hogy ő nélkülözhetetlen, de mindez szertefoszlott benne. Mindenki megpróbálja megnyugtatni, de hajthatatlan, sztrájkot hirdet. Katyvasz, és Dió jó nagy slamasztikába keveredtek, nem tudják, hogyan oldják meg a dolgot. Attól tartanak, hogy elrontották a gyerekek örömét, és elmarad a Mikulás ajándékosztása. Végül Mikulás megnyugtat mindenkit, és elmondja, mennyire fontos, hogy higgyünk abban, amit teszünk, mert az önmagunkba vetett hit nélkül semminek nincs értelme. Az ünnep lényege a szívünkben lakozik.

Vereszkiné Deményi Virág (nevelőszülői tanácsadó)

Leendő nevelőszülőnk: Tóth-Káplár Éva által készített nagyszerű fotókat a rendezvényről, amit nemrégiben kaptuk meg, melyből Örömmel osztunk meg veletek párat.