Címlap » Velünk történt » 2018

Gyermekfesztivál Fóton

Fóton jártunk

a VI. Nyárköszöntő Gyermekfesztiválon

2018 június 18-19.között, immár hatodik alkalommal került sor az Országos Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztivál megrendezésére.

A már hagyománnyá vált Fesztiválon idén is színes és gazdag programokkal várták a gyerekeket a Szervezők.

A Fészek Gyermekvédő Egyesülettől hat gyermek vett részt, akik magatartásukban, tanulásban, közösségi- és családi életükben igazán dicséretes eredményt tudnak felmutatni.

Igen sokszínű volt a program, 33 standon különböző kulturális, szórakoztató és fejlesztő programmal várták a gyerekeket a Fóti Gyermekvárosban. Volt látványos rendőrkutya-, aztán közelharci bemutató, íjászat, tűzoltósági bemutató, aminek keretében ki is lehetett próbálni a tűzoltósági eszközöket. Különböző sportversenyek, ügyességi és ismeretterjesztő, képességfejlesztő foglalkozások sokasága, trambulin, ugrálóvár folyamatosan a gyerekek rendelkezésére állt.

Egyik nagy kedvenc az érzékenyítő program volt, aminek keretében a gyerekek kipróbálhatták a kerekes székeket is.

Kiemelkedően nagy érdeklődésre tartott számot a Fesztivál-Bazár, ahol a játékokban szerzett „fabatkát” elvásárolva a gyerekek ajándékokat, emléktárgyakat vagy ruhákat vehettek maguknak.

Naponta többször kínálták őket gyümölccsel, aminek adagonkénti elfogyasztásáért szintén járt a fabatka, így ösztönözve a gyerekeket az egészséges étkezésre.

Kipróbálhatták a sárkányhajózást, szimulátort, beülhettek a Szépségszalonba vagy a Meseszigetre, találkozhattak a Barátok közt sztárjaival és festői szépségű tavon kenuzhattak is.

A nagyszínpadon egymást követték a gyerekek kedvenc sztrárjai: L.L.Junior, Kállay Sanders András, Cserpes Laura, Jenei Szilveszter, Papadimitriu Athina, Amagali, és Kis Grófo táncoltatta meg a fesztiválozókat.

A Károlyi István Gyermekközpont kivételes szépségű területén a fáradtabb vendégeket egy valódi szamárfogat, a „Csacsi Taxi” szállította az érdekesebbnél érdekesebb programpontok között.

Ebben az évben lehetősége volt a gyerekeknek a Jövő Uniója Alapítvány Őrangyalok Ligáján keresztül megfogalmazni vágyaikat, kívánságukat és lerajzolni vagy leírni, hogy majd az Őrangyalok teljesítsék azokat.

Bár a bicikli sorsoláson nem volt szerencsénk, de a horgászversenyben II. helyezést ért el Pásztor Lali, aki még egy saját horgászbotot is nyert a kupa mellé.

Igazán jól érezték magukat a gyerekek, életre szóló élményekben gazdagon, ajándékokkal, emléktárgyakkal felpakolva tértünk haza. Köszönjük a Fóti Károlyi István Gyermekközpontnak a lehetőséget, a szuper szervezést és vendégszeretetet!