Jelenlegi hely

Címlap

Budapesti csoport táborozása a Vackor Vár erdei iskolában

Tiszakécskei csoport tavalyi beszámolója után nagyon nagy érdeklődéssel indultunk táborozni a Kecskeméthez tartozó Nyiri erdő rejtekébe.

30 gyermek lehetett részese június 18-22 ig a budapesti területről abban a tábori élményben melyet biztos, hogy nem felejt el.

Igazi feltöltődés volt, rengeteg kalandban, izgalmas foglalkozásban, ismeretterjesztésben lehetett részünk. Ottlétünk minden perce tartogatott meglepetést.

7 hektár erdő bekerített területén, szabadon bóklásztak az ifjak. Első perctől elvarázsolta őket az erdő. Bunkereket építettek, bújócskáztak, bátorságukat próbálgatták.

Esténként kiscsoportokban vadlesre mentek. A szerencsések, nyulat, szarvast, vaddisznót láthattak.

       Képtalálat a következőre: „bambi png”

Nagyon sok mindent tanultunk az erdei állatokról, az erdő növényeiről, a víz körforgásáról, az erdészek feladatairól, a vadásztatról.

Nagyon csendben ott lehettünk egy kis őz etetésénél. Minden nap velünk volt, figyelt minket, vigyázott ránk az erdészek kutyája Csipesz.

Imre és Laci bácsi erdészek voltak a tanáraink nevelőink ezen a pár napon. Kérésükre igyekeztek fegyelmezetten odafigyelni, viselkedni, játszani a táborozók.

Ők tanítottak íjjal és légpuskával lőni, állathangot felismerni, kenyeret sütni, csendbe maradni. hallgatni, figyelni egymásra és a természetre.