Címlap » Velünk történt » 2018

Gyereknap az Állatkertben

állatkert

2018. június 3-án a Gyermeknapot ünnepelve keltünk útnak a Fővárosi Állat- és Növénykertbe.

Három busszal, 27 család, 175 fővel vágtunk neki Tiszakécskéről és Abonyból a vasárnapi kirándulásnak. Az időjárás 32 fokra szökött e nap, de ez sem szegte kedvét a lelkes állatbarátoknak, az utazás vidáman telt.

A 150 éves Állatkert számtalan izgalmas látnivalót rejtegetett számunkra! Csak néhány élmény, ami többünket megragadott: a picike gorilla bébi csetlett-botlott anyukája mellett, nem lehetett betelni nézésével. A fóka showban megcsodálhattuk milyen csodálatos mutatványokra is képesek ezek a kölyök képű, szerethető állatok. A jegesmedvék hihetően bizonyították, hogy valóban ők úsznak a legügyesebben a medvék között; látványos etetésük során a vízben pillanatok alatt bekebelezték a nekik bedobott pici halakat. A Varázshegy játszóterére téved teknőst a gyerekek nagy örömmel simogatták, többen szívesen haza is vitték volna! smiley

A gyereknap fényét még egy kis édességgel is tudtuk emelni! A Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatásával csokoládékat volt lehetőségünk adni a gyerekeknek, akik jóízűen fogyasztották el a finomságokat.

Az Állatkert fás, árnyas, játszóterekben bővelkedő, sokszor interaktív elfoglaltságokat, ismertetőket nyújtó részein, gyorsan elszaladt velünk az idő. A gyerekek jól kifáradtak, bár mindent felfedezni, s megnézni a legkitartóbb barangolóknak sem sikerült, mert a terület hatalmas, s a ritkán látott állatok alapos szemügyre vétele sok időbe telt.

Nagyszerű nap, élmény dús gyermeknapi program volt, szívesen látogatnánk még vissza!