Címlap » Velünk történt » 2018

Kirándulás a Veresegyházi medveotthonba

Április 22-én, a Föld Napján közös kirándulást szerveztünk a Veresegyházi Medveotthonba.

Az öt és fél hektár területen kialakított Veresegyházi Medveotthon Közép-Európa egyetlen Medveotthona. 2009 őszén kapta meg az állatkert minősítést. 2000 nyarán a Medveotthon farkasok befogadására is alkalmas kifutóval bővült, mára 29 farkas is lakója.

A Medveotthon területe folyamatosan épül-szépül, változik. Mára már egy kihagyhatatlan idegenforgalmi látványossággá vált, Budapesttől mindössze 25 km-re. Szórakozási lehetőségeit is bővíti, így a gyermekek a park területén találnak játszóteret, kismozdonyt, látványliftet, tudnak macis érmét sajtolni, és talán a legfontosabb, hogy saját kezükkel, fakanálból etethetik meg mézzel a mindig éhes macikat.

A hatalmas, elkerített terület, ahol a medvék és farkasok élettere található, sétálva és kisvonattal is körbejárható. Sokan éltek a kisvonatozás lehetőségével, a vonat nagyjából 10 percen át szolgáltatja a látnivalókat utasainak.

A Maci-lift is igen nagy sikernek örvendett, a bátor vállalkozók, akik felültek, a magasból, távcsővel figyelhették az állatokat és gyönyörködhettek a környező táj szépségében. A macikat fakanál segítségével, mézzel is lehetett etetni, de az almát is szívesen elfogyasztották. Nagy népszerűségnek örvendett a játszótéren a hinta is. A Medveotthon kellemes kikapcsolódási lehetőséget biztosított gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

A társaság a délután közeledtével lassacskán hazafelé indult, sok izgalmas, érdekes élménnyel gazdagon.