Jelenlegi hely

Címlap » Velünk történt » 2013 » Nyári élményeink - 2013

Vendégek a Fészekben

Fótról, a Károlyi István Gyermekközpontból érkezett hozzánk egy megkeresés, miszerint Németországból érkezett vendégeikkel szívesen eljönnének hozzánk, hogy bepillantást nyerhessenek Átmeneti Gyermekotthonunk és Nevelőszülői Hálózatunk működésébe.
A német vendégekről megtudtuk, hogy a Makarenkó nevű nevelőotthonban élték gyermekkoruk bizonyos szakaszait, volt, aki az egész gyermekkorát.
A vendégek fogadására július 2.-án, kedden került sor. Összesen 13-an érkeztek. Érdeklődve hallgatták az átmeneti otthonról, illetve a nevelőszülők munkájáról, a velük kapcsolatos működtetői feladatokról szóló információkat.
Miután végigjárták az otthont, átmentünk a készülő házunkba, ahol az utógondozottaknak kialakított helyiségek nagy tetszést arattak. Többször elmondták a vendégek, hogy milyen ritka és mennyire jó érzés a mai világban olyan helyen járni, ahol fejlődés tapasztalható, előre lépésre is van lehetőség.
A fótiak vendégül látták a németeket egy szerény ebédre, aminek szervezésében segédkeztünk, majd két nevelőszülői családhoz indultunk látogatóba.
Diósdon, Nagyné Anitáék 5 gyermekkel vártak bennünket. A vendégek megnézhettek mindent, az élettörténet könyvek megalapozták a látogatás hangulatát, kézről-kézre jártak. Az udvar, a lakás a gyerekekről, a család életéről mesélt, bár itt is sok kérdéssel fordultak Anita felé.
Budaörsön is szeretettel vártak bennünket Tóth István és Ildikó. A gyerekek itt is hamar kézbe kerültek, Gergő, a nagyfiú németül, kicsit angolul is beszélt az egyik kiszemelt vendéggel. A lakást, a gyerekek szobáit itt is végig járhatták.
A látogatás végén elbúcsúztunk, címet, elérhetőségeket cseréltünk. Talán egy újabb kapcsolatot alapoztunk meg.
A nap végén jó érzéssel jöttünk vissza Érdre. Arra, amit meg tudtunk mutatni magunkból, büszkék lehetünk. Ebben, mindenkinek a munkája, a személyisége, a kreativitása benne van.
A vendégek megköszönték, hogy itt lehettek, mi pedig továbbítjuk ezt a köszönetet nektek.