Címlap » Velünk történt » 2013

Újra nyár, csak egy kicsit másként…

Közel 20 éves már Egyesületünknél annak hagyománya, hogy nyaranta felkerekedünk és táborozni indulunk. Hol a munkatársak segítségével juthatnak feledhetetlen élményekhez a gyerekek, hol a család egésze számára szervezünk pihenési lehetőséget. És hogy miért más? – mert az idei évben mindezt többnyire pályázati támogatásból, adományozók segítségével önkéntesek felajánlásaival tehettük. Hatalmas dolog ez a mi életünkben – bízunk abban, hogy a magyarországi társadalmi felelősségvállalás és adományozói kultúra egyre magasabb szintre jut, mert adni jó…
Több száz gyermek és felnőtt indul útnak ilyenkor. Az elmúlt évek programjai nagyon jól sikerültek, így nagy volt a kihívás, tudjuk-e még ezt fokozni. A szerencse azonban mellénk állt. 2013. július hónap folyamán számtalan program-lehetőségben volt részünk. Közel 100 gyermek üdült Fonyódligeten az Erzsébet-táborban. A gyerekek közül sokan még sosem jártak a Balatonnál. 50 körüli volt azoknak a száma, akik Délegyházán az amerikai Baptista Egyház önkéntesei által szervezett táborban szerezhettek életre szóló élményeket. Az Átmeneti Otthon 14 fős csapata pedig az Érdi Önkormányzat és a GE Healthcare támogatásával jutott el Szilvásváradra. Nevelőszülői családjaink pedig a Baptista Szeretetszolgálat üdülőjében pihenhetik ki az egész éves fáradalmaikat.

Képes beszámoló

Élménybeszámoló a táborokról/programokról:

Délegyházi táborozás:

Kicsit félve fogadtuk el a Csillagfény Alapítvány meghívását táborukba, melyet Amerikai Baptista Gyülekezetekből érkező önkéntesek szerveztek és finanszíroztak, hátrányos helyzetű gyermekek, fiatalok számára. Félve, mert minden ismeretlen volt és kevés információval rendelkeztünk, mire is
számíthatunk.
Erre szokták azt mondani, hogy kellemesen csalódtunk, nagyon kellemesen smiley

2013. július 8-án Délegyháza felé vettük az irányt.
Mit találtunk ott ? Sok-sok jó barátot, rengeteg szeretetet, jókedvet, együtt éneklést, fürdést, nevetést, táncolást. Jártunk az Állatkertben Budapesten, megnézhettük a Halászbástyát, úgy ahogy még sohasem láttuk, idegenvezető kíséretében.

Az egy hét, pillanatok alatt elszállt, eljött a búcsú ideje, amit nagy ölelkezések és együtt sírások tettek emlékezetessé. Ez olyan emlék, amit mindig a szívünkben őrzünk majd, kicsik, nagyok és a segítők is.

Köszönöm nektek, akik ott voltatok, köszönet a Csillagfény Alapítványnak és a messziről jött Amerikai Baptista Gyülekezet tagjainak, akik feltétel nélkül szerettek és fogadtak el minket....

Péntek Krisztián utógondozottunk beszámolója

Élmények a Balatonról:

… Ülünk a vonaton…irány a Balaton… smiley  A Magyar Tenger! Megyünk a Tengerhez! – ezekkel a lelkes mondatokkal indultunk és érkeztünk. Csodás dolog volt kísérőként látni a 99 kis szempár csillogó örömét, mikor elfoglaltuk táborhelyünket a Balaton partján. A gyerekek nagy része nem volt még a Balatonnál, nem nyaralt még ekkora víznek a partján.
Az idő kegyes volt hozzánk, így rengeteg időt tölthettünk a vízben. Egyeseknek úszóhártya is nőtt az ujjai közt. Fonyódligeten az Erzsébet tábor vezetői mindent megtettek, hogy jól érezzük magunkat – isteni és bőséges volt az ellátásunk, szuper programok voltak. Részt vettünk vízi-versenyeken, kerékpároztunk, volt vízi vidámpark, voltak vetélkedők, focimeccsek, társas és kártya-partik, megismerkedhettünk népi játékokkal, vitorláztunk a Balatonon, volt tábortűz, zászlóbontás, tábori olimpia, ki mit tud, táncház és disco.
Életre szóló barátságok, szerelmek szövődtek. Könnyes ölelésekkel vettünk búcsút a tábortól, a Balatontól és egymástól.
Bízunk benne, jövőre is lesz lehetőségünk együtt táborozni! Már most nagyon várjuk! Köszönjük a pályázatnak, a programban részt vevő kollégáknak, a tábornak és mindenkinek, aki Egyesületünket pénzzel, termékkel segítette, hogy mi a gyerekeknek örömet szerezhessünk, kicsit feledtessük velük a hétköznapokat, a nehézségeket.

További képek