Címlap » Velünk történt » 2015

Tóth Zsófia tapasztalatai a pszicho-dráma táborban

A 2015 július elején szervezett tatai pszicho-dráma tábort önkéntesként nagyon pozitív élményként zártam be a szívembe. A tizenöt 10-14 év  közötti gyermekkel a napok nagyobb részében két nagyon aktív és kedves pszicho-dráma pedagógus foglalkozott. A dráma foglalkozások hatása érzékelhető volt a gyermekek magatartásán, volt a tábornak egy "katarzis" része és egy lecsendesedett fázisa is, ami véleményem szerint a gyermekek lelki változásait tükrözték a pszicho-dráma foglalkozások hatására.

Szemmel láthatóan nagyon sok jó élménnyel gazdagodtak a táborozók, mint például a közös sárkányhajózás, sportjátékok, öreg-tavi fürdőzések, reggeli jógázások, esti meseolvasások és sok-sok társasozás. Számomra nagyon nagy lelki töltekezés volt, hogy ilyen sokszínű gyerekkel együtt táborozhattam. Véleményem szerint az a tizenöt gyermek, akiket megismertem olyan emberi értékeket hordoznak, mint őszinteség, nyitottság, küzdeni akarás, amiket a felnőtt világ olykor-olykor elfelejt. Személy szerint a gyermekektől önismeretet tanultam. Remélem lehetőségem lesz még velük újra találkozni.

Tóth Zsófia

Pszicho-dráma tábor 2015. julius 6-12. Tata