Táblagépeket kapott adományba a Fészek Gyermekvédő Egyesület

Ezúton is szeretnénk a Fészek Gyermekvédő Egyesület minden dolgozója és gondozottja nevében megköszönni a GE Healthcare önkéntes csapatának az adomány táblagépeket!
Miután meghozta a futár a 8 db új ajándék tabletet, összeültünk a kollégákkal, hogy megvitassuk, kinek is adjuk tovább - minden gyermekünk örülne és sok helyen segítséget jelentene a digitális oktatáshoz, de kinek/kiknek a leghasznosabb, hol van rá a legnagyobb szükség...
Igen ritka, hogy gyermekvédelmi gondoskodásban felnövő gyermek oda tud figyelni a tanulmányi előmenetelére, hogy ebben a helyzetben fontos neki a tanulás. Mi is belátjuk, hogy végtelenül nehéz lehet, hisz a mi gondozásunkban élő gyermekek olyan traumákon, élethelyzeteken mentek keresztül, amit mi elképzelni sem tudunk (családon belüli erőszak, elhanyagolás, bántalmazás, szinte egytől egyig) és ha magzati vagy csecsemő korban nem szenvedtek maradandó sérülést (pl.:drogos vagy alkoholista édesanya), akkor az ingerszegény környezet vagy a szociális elhanyagolás miatt olyan hátrányokkal érkeznek hozzánk, amiket rettentő nehéz behozni, szorgalommal ellensúlyozni. Éppen ezért is óriási dolog, hogy az Egyesület gondozásában élő 367 gyermek közül 7 olyan fiatalunk van, akik felsőoktatásban tanulnak jelenleg és egy nagylány idén nyert felvételt. Rájuk esett a választásunk, ők kapták meg a 8 db táblagépet; egyrészt hogy picit elismerjük a teljesítményüket, másrészt nekik igen hasznos és elengedhetetlen a digitális oktatásban.
Hálás köszönet érte!
És ezúton szeretném minden kedves ismerősünk figyelmét felhívni arra, ha van otthon a digitális oktatáshoz használható eszköz (számítógép, laptop, táblagép), hálával teli szívvel elfogadjuk és továbbítjuk olyan családokba, ahol ez nagy segítséget jelenthet a digitális oktatásban!
Felajánlását Nyitrai-Hell Szilviánál legyen kedves megtenni a 0670/3826486 számon vagy hellsz@feszekegyesulet.hu e-mailcímen.

IBAN: HU54 11742111-20027928-

2740 Abony, Csiky Gergely u. 3.