Őszi szünet a "Fészek" Gyermekek Átmeneti Otthonában

Szünidei leltár

Gyorsan eltelt ez a röpke hét, és fel sem tűnt mennyi minden történt benne. Hétfőn kezdődnek a hétköznapok, ezért hát készítettem egy leltárt: szavakból, képekből.

Hétfő: Biciklizés, rollerezésa FŐTÉREN. Fegyelmezetten közlekedtünk, és a száguldozás is balesetmentesre sikerült. Norbi kéz nélkül és fél kézzel repült , majd kipróbálta Éva néni bringáját is, kiderült, hogy ugratni is lehet vele. Bence gyakorolt a kisebbik biciklin, Kira több járgányon is remekelt,  jól éreztük magunkat, de elkezdett cseperegni az eső.

Bábozás, az Alsó utcában. Norbi ötlete volt, hogy bábversenyt rendezzünk.

Osztályozás: nullától ötig. Hurkapálca, papír tűzőgép és Norbi segítségével gyorsan elkészítettünk 15 zászlócskát a számokkal. A paravánt a két fiú átcipelte a nagy terembe, az összes bábot behordtuk, villany lekapcs. - gong-függöny el- és kezdődött a bábverseny.

Játék közben alakult a történet. Mindenki maga találta ki a sajátját, válogatott szereplőkkel. Nagyon izgalmas volt, sokat nevettünk, csak azt sajnáltuk, hogy nem készült videó róla, akkor megnézhetnénk még sokszor. Norbi lett az első, 15 ponttal.

Minden zsűri külön értékelt és megindokolta kinek miért adta épp azt az osztályzatot, amit adott.

Jó móka volt és tanulságos. Kiderült Norbiról, hogy Nagy Mesemondó. Bencéről, hogy jó megfigyelő és igazságosan értékel. Kira lenyűgözően sok hangon és hangnemben tud beszélni. Éva néni meg képes felállni a hanyatt esésből, a paraván mögött.

Kedd: ÜNNEPSÉG. Tudjuk, húsz éves a Fészek Átmeneti Gyermekotthon. Szülinapi evés-ivás, dínom - dánom . Jó volt, érdekes, izgalmas, és lehetett gondolkodni is rajta, a nagyoknak. Estére maradt sok finomság : pogácsák, kence-ficék és  a hatalmas tortából is, szerencsére.  Feri bácsi, Irma néni és Makovits Laci csodálatosan eltűntette a romokat, mosogattak, rámoltak, vacsorára csak úgy csillogott -villogott a konyha.

Szerda: futás Törökbálinton A Rémségek kicsiny futama idén a Fészek Egyesület lakóiért , nekik , velük futott. Ismét ételhegyek várták a gyerekeket, evés-ivás után futottak, élmény volt, még a hányás is... Utólag legalábbis . Ugye Bence?  Norbi is jól megrakta a pocakját, de sikerült megküzdenie a futás alatti hányingerrel... Tanulság?

Csütörtök: Arcfestés, öltözködés, izgalom. Esti cirkusz előtti készülődés. Norbi csontváz jelmezéhez sikerült nagyon jó csontvázarcot festeni. Kirát olyan gyönyörű boszorkánnyá varázsolta édesanyja, akinek felfelé hullnak vércsepp  könnyei. Tünde anyuka egy kis kozmetikai kezelésben részesült, a végeredménynek nagyon örültünk, Tünde is.

Cirkuszhoz Ili néni csomagolt mindenfélét, de mégis a meleg kakaó volt a legkívánatosabb, amit ott ittunk a helyszínen.

Nagy élmény volt. Belépéskor ijesztő, aztán borzongató: pókasszony mászott a lábainknál, Irma nénit és Norbit átölelte egy démon, gyöngéden de váratlanul.

Mindenütt szellemek, csontvázak, lidércek, homály, sejtelmes fények, túlvilági kacajok, sikítások, a nézőtéren.

A színpadon  artisták és bohócok , izgalom és vidámság váltogatta egymást, és volt rengeteg nevetés, és taps. Ricsi lelkesen videózta a tornászlányokat, legalább meg tudjuk újra nézni őket.

Egyetlen egy baj volt csak: hogy véget ért. Ekkor eltörött a mécses, Kira sírdogált kicsit……..

És még mindig van: rengeteg finomság, tele a hűtő. Szombat este megnéztük a videókat, ha kedvünk lesz, még forgatókönyvet is írunk eljövendő bábozáshoz, lehet, hogy a cirkusz megfelelő téma lenne?

Azt hiszem jó sűrű hetünk volt.

(Csontos Éva)