Címlap » Velünk történt » 2014

II. ORSZÁGOS NYÁRKÖSZÖNTŐ FÓTI GYERMEKFESZTIVÁL

Immáron országos szinten másodszor került megrendezésre a Károlyi István Gyermekközpont területén a Nyárköszöntő Gyermekfesztivál.

Több mint száz gyereknek nyújtottak felejthetetlen élményt és emlékezetes találkozásokat ezek a napok. Károlyi István leszármazottainak jelenlétében a jószolgálati követek, Csézy, Kovács Patrícia és Novodomszky Éva részvételével és támogatásával fergeteges programkavalkádban vettek részt a gyerekeink. Volt koncert, mesemondás, rendőrkutya bemutató, harckocsizás, horgászverseny, focibajnokság, ugrálóvár, trambulin. A Magyar Klasszikus Nagycirkusz műsorán mindenki lélegzetvisszafojtva figyelte, ahogy a kubai akrobaták kívül sétáltak a 8 m-es forgó halálkeréken. Közben a kreatív sarokban kipróbálhattuk a kézügyességünket; gyöngyöt fűzhettünk, batikolhattunk, festhettünk. Este természetesen nem maradhatott el a disco.

Számomra megindító volt, hogy a gyerekek találkozhattak a sorstársaikkal, majd a mássággal: például a fogyatékkal élőkkel vagy a menekültekkel. Felejthetetlen volt mindannyiunknak átélni, hogy milyen tolószékben élni vagy vakon közlekedni, mennyi leleményre van szükség, ha egy autista kisgyerekkel játszunk. A gyerekek is rádöbbentek, hogy ők is éppolyan gyerekek, ugyanúgy tombolnak a disco-ban, ugyanúgy örülnek vagy szomorkodnak, mint mi; s nekünk kötelességünk melléjük állni, segíteni nekik.

Katonáné Újszászi Katalin