Nyár a Fészek Gyermekvédő Egyesületnél

Ezen a nyáron is nagyon igyekeztünk a Fészek Gyermekvédő Egyesülethez tartozó gyermekeknek élménygazdag programokat szervezni a nyári szünidőre. Egyesületünk nevelőszülői hálózatában közel 400 gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermek él, érdi átmeneti gyermekotthonunk pedig 14 férőhelyen tudja fogadni a Magyarországon krízishelyzetbe kerülő családok gyermekeit.

Oly sok nehézséggel, hátránnyal és lelki teherrel érkeznek hozzánk a gyerekek – sokszor ingerszegény környezetből, kevés élménnyel -, hogy fontos feladatunknak érezzük boldog pillanatokat szerezni nekik, kicsit feledtetni az elmúlt nehezebb időszakot, pozitív tapasztalásokkal gazdagítani őket.

A 2019-es évben öt tábort szerveztünk:

2019. 06.24.-29. Tápiószentmárton, Kincsem Lovaspark 35 fő

2019. 07.01.-06. Tápiószentmárton, Kincsem Lovaspark 40 fő

2019. 07.08.-13. Délegyháza 49 fő

2019. 07.22.-26. Kecskemét Vackorvár tábor 49 fő

Az Átmeneti Gyermekotthon lakóival még augusztus hónapban Balatonra terveznek kollégáink utazni 6 napra.

A táborainkban kényelmes elhelyezéssel, napi háromszori étkezéssel, tartalmas, érdekes, izgalmas programokkal tölthettek el 6 napot a gyerekek.

Lehetőségünk volt lovagolni, íjászkodni, játszóterezni, lovaskocsikázni, foci és egyéb labdajátékokat játszani, sport és logikai vetélkedőkön önfeledten szurkolni, nevetni. Élveztük a fürdőzést strandon és tóban; megtekinthettünk helyi múzeumokat. Csodás emlékeket és ajándékokat készíthettünk a tábori kézműveskedések alkalmával. Madárgyűrűzős és természetjáró programokon vehettünk részt, tanulhattunk a természet csodás élővilágáról, megfigyelhettük a tanösvény állatait és növényeit. Természetesen a tábortűz és szalonnasütés is elengedhetetlen eleme volt táborainknak.

Egy alkalommal a budapesti LaserCorner tulajdonosa meghívta gyermekeinket egy lézerharcos-menekülőszobás szuper élmény-napra.

Az 1:64 cars & diorama egy érdi modell-kisautó börzén meghirdetett jótékonysági gyűjtés bevételéből egy egynapos buszos kirándulást szervezett számunkra, mely alkalommal egy székesfehérvári múzeumlátogatást követően a Velence-Korzón pancsolhattunk és tízórai valamint ebéd-meghívásban lehetett részünk.

Nyári programjainkhoz sok segítséget és támogatást kaptunk, melyet ezúton is hálásan köszönünk!

A táborozások költségeihez a DM focitorna bevételének teljes összegét ajánlotta fel a DM Magyarország, illetve a 7Kívánság Alapítvány is támogatott bennünket.

A táborhelyek kedvezményeit is tisztelettel köszönjük és minden táboroztató kolléga és kolléganő, valamint önkéntes lelkesedését, munkáját! heart