Jelenlegi hely

Címlap » Velünk történt » 2014

Mikulás a vonaton

December 6.-án korán reggel elindultunk, hogy találkozzunk a Mikulással. Azzal a Mikulással, aki egy Kaposvárra zakatoló vonaton utazott.

Voltak, akik Kőbányán szálltak fel, a csoport nagyobbik része pedig Kelenföldön.

Örömmel üdvözölték egymást az ismerősök, gyerekek, nevelőszülők egyaránt. Egy egész vagont tartottak fel számunkra, úgyhogy kényelmesen el tudott mindenki helyezkedni. Előkerültek a szendvicsek, az édességek, innivalók.

A hangszóróból hangulatkeltő zene szólt, de a vonat zaja miatt, meg persze a hangos beszélgetések, nevetgélések miatt nem tudtuk maradéktalanul élvezni. Viszont kíváncsian vártuk a Mikulást, aki segítőivel meg is érkezett.

Aki szerette volna, az elmondhatta az alkalomhoz illő versét, énekét. A Mikulás pedig szorgalmasan hallgatta, és osztotta az ajándékokat.

Kaposváron a Máv segítői- akik végig velünk utaztak és lesték a kívánságainkat-, mutatták az utat a Csiky Gergely Színházhoz. Nagyon közel volt szerencsére, mert sajnos nem a hó esett, hanem az eső.

A színházban a Légy jó mindhalálig című zenés darabot néztük meg. Türelmesen, figyelmesen nézték az előadást még a kisebbek is.

Az előadás után felhúztuk az ernyőket, a kapucnikat, és megkerestük a sétáló utcát, ami karácsonyi díszben várt bennünket. Az időjárás ellenére volt olyan sátor, ahol mesét mondtak zenei aláfestéssel, megnéztük a portékákat, mindenki megkóstolt valamit.

Azok a gyerekek, akiket a vér szerinti családjukból is elkísért valaki, nagy örömmel töltötték el az időt, nem beszélve az anyukákról, nagymamákról.

A vonat várt bennünket az állomáson, és a megadott időben indultunk hazafelé. Azt gondoltuk, mi, felnőttek, hogy hazafelé majd elalszanak a gyerekek a fáradtságtól. Nem jól gondoltuk. Nagyon aktívan töltötték ezt a három órát. Új barátságokra tettek szert, az arcuk kipirosodott, a szemük ragyogott.

Pihenőképpen mindenkinek ki kellett tölteni egy kérdőívet, amiket a MÁV segítői osztottak ki, egy-egy Puzzle-val együtt.

Köszönjük a lehetőséget, hogy idén is felkerülhettünk a Mikulás vonatra.

 

                                                                               Szinatkasz Sztavroszné