Mikulás a Fészek Gyermekvédő Egyesület nevelőszülői hálózatában

A Fészek Gyermekvédő Egyesület Nevelőszülői Hálózatának Budapesti Mikulás ünnepségén közel 200 fő vett részt.

A kőbányai KÖSZI Művelődési Házban családias körülmények között rendeztük meg az ünnepélyt.

32 nevelőszülői család a nevelt és saját gyermekeikkel érkezett az ünnepségre ahol többen találkoztak életet adó szüleikkel , testvéreivel,  nagyszüleivel

Az Ezüstmackó című Gyermekmusical előadását néztük meg a határtalan testvéri szeretetről

A történet főhőse Pali, aki kishúgával éli a kisgyermekek mindennapi életét. Elérkezik december 6. Reggel a gyerekek vidáman kutatják át a csizmájukat, hogy mit hozott nekik a Télapó. Pali egy csodálatos Ezüstmackót kap, húga Fruzsi azonban hamar elszomorodik, mert ő is olyan mackót szeretett volna, mint amilyet a testvére kapott. Pali elhatározza, hogy meglepi testvérét, és a Hóember tanácsára felkerekedik, hogy elmenjen a hóemberek falujába, felkeresi a Mikulást, és kér tőle még egy Ezüstmackót. Útja során rengeteg kalandba keveredik a viccelődős rókával, a fázós mackóval, a mindenkinél okosabb bagollyal és természetesen találkozik Mikulással is, akitől megkapja az áhított ajándékot, amit oda tud adni testvérének.

Az előadást követően a gyerekek közösen elénekelték a „Hull a pelyhes fehér hó” c. dalt , ami után a Mikulás kiosztotta nekik az édességgel teli csomagokat.

Köszönjük Tóth Káplár Évinek a közreműködést, a fotókat.