Gyűjtőpont lettünk

"Sose félj másokon segíteni, amikor szükségük van rá, mert nem tudhatod, mikor lesz saját magadnak is szüksége egy segítő kézre!"

A Fészek Gyermekvédő Egyesület is gyűjtőpontként próbál segíteni a kialakult helyzetben, ami azt jelenti, hogy ÉRDEN a KAROLINA U. 3. szám alatt (gyermekotthonunk garázsában) gyűjtjük és amikor egy autónyi adomány összegyűlt, akkor továbbszállítjuk a Baptista Szeretetszolgálathoz, akik Budapesti pályaudvarokon és a határnál várják, segítik a bajba kerülteket.

Látjuk a háború borzalmas képeit, halljuk, hogy már kétmilliónyian menekültek el otthonukból. Azt viszont kevesebben tudják, hogy mindez mit jelent a valóságban: jönnek szünet nélkül a menekültekkel tömött vonatok a Nyugati és a Keleti Pályaudvarra, ahol sokszáz lelkes segítő fogadja, irányítja, fuvarozza és szállásolja el az ide érkezőket, addig, míg következő vonatra nem kapnak helyet. Van, hogy néhány órát, 1 napot vagy többet is kell várakozniuk. Fontos tudni, hogy egyelőre az ideérkezők túlnyomó többsége nem akar itt maradni, legfeljebb csak pár napig, aztán megy tovább különböző irányokba, országokba. Éppen ezért ruhára, cipőre, játékokra most kevésbé van szükség! Elsősorban ételre, italra, könnyen, gyorsan elkészíthető/elfogyasztható dolgokra; higiéniai csomagra. A menekültek többségükben nők gyerekeikkel, valamint fiatal fiúk és lányok. Jól szervezetten, flottul megy a koordinálásuk, segítésük, de ehhez sok segítségre és valószínű minderre hosszútávon lesz szükség! Az önkéntesek információs anyagokat adnak az érkezők kezébe és igyekeznek mindenben segítséget nyújtani. Általában enni – inni kérnek először, ezért kell rengeteg szendvics, gyümölcs (alma, banán), fél literes ásványvíz, a gyerekeknek szívószálas üdítőital.

Amit nagy tisztelettel kérünk:

Fél literes szénsavmentes ásványvíz

Kis dobozos (szívószálas) üdítőitalok

Kekszek, apró csokik, műzliszeletek

Kész ételek

Tartós tej, kakaó, kávé

Higiéniai csomag: pelenka, betét

Popsitörlő

Hálás szívvel köszönjük mindazok segítségét, akik eddig támogatták munkánkat. A sok önzetlen segítséget, melyet névtelenül kaptunk és adtunk tovább.

Mert jónak lenni jó!

(Fotó: Dombóvári Tamás)

IBAN: HU54 11742111-20027928-

2740 Abony, Csiky Gergely u. 3.