Címlap » Támogatóink » Akik segítettek...

Önkéntes nap a Fészek érdi Átmeneti Gyermekotthonában

A DHL önkéntes csapata 2012. május 5-én egész napos kert-rendezést szervezett otthonunkban. Tavaly ősszel keresett fel bennünket a cég vezetősége – „szívesen tennének valami jót, amire pénzt és munkaerőt is örömmel áldozna a DHL – mi lenne számunkra a leghasznosabb?” Körbe sétáltuk a házat és az udvart és közösen arra jutottunk, tegyük rendbe a kertet!

Megkezdődött a cégnél az adománygyűjtés – az elképzelés úgy nézett ki: amennyi pénzt az alkalmazottak összegyűjtenek, megduplázza a DHL és indulhat a gondolkodás, mire költsük!

201.000.- Ft lett a végösszeg. A pénzből termőföldet hozattunk, fűmagot, cserjéket, virágokat vásároltunk és kitűztünk egy időpontot. Május 5., szombat reggel 20 lelkes önkéntes érkezett tettre készen. Lapátot, ásót, gereblyét ragadtak és egy napos kemény munka után az otthon kertjét csodaszép parkká varázsolták. Az égiek is velünk voltak – hisz egész nap csodaszép idő volt – két nap múlva pedig jött az „életet jelentő eső”. Az otthon lakói bogrács-gulyást készítettek a szorgos csapatnak, illetve gondoskodtak róla, hogy a talicska visszaúton sem legyen soha üres J

A kertben azóta gyönyörűen nő a fű, lett egy kisebb focipálya két kapuval, kaptunk friss homokot a homokozónkba, lett egy kis konyhakert, ahová szorgos kicsi kezek már ültettek retket, snidlinget, palántáltak paradicsomot – locsolják és gondozzák, sajátjának érzik a ház lakói az udvart. Mindamellett, hogy nagyon jól éreztük magunkat, rettentően elfáradtunk, de otthonosabb és barátságosabb lett így a „Fészek”. NAGYON  KÖSZÖNJÜK!

„Ebben az életben nem tehetünk nagy dolgokat, csak kis dolgokat tehetünk nagy szeretettel” /Teréz anya/