Koronavírus-információk

Az új típusú koronavírus-járvány megjelenése váratlan kihívással állítja szembe a családokat világszerte.
Érdemes informálódni a koronavírus betegségről (COVID-19), ideértve annak tüneteit, szövődményeit, terjedését és megelőzését. Szeretnénk mi is segíteni abban, hogy naprakész legyen a COVID-19-ről olyan megbízható forrásokon keresztül, mint például az UNICEF és a WHO, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ és az operatív törzs tájékoztatásai.

!!! Legyen óvatos a hamis információkkal és az álhírekkel kapcsolatban, amelyek szóbeli vagy online módon hasonlóan gyorsan terjednek, mint maga a vírus.
Kívánjuk, hogy ebben a rendkívüli helyzetben Ön is és családja is egészséges maradjon és meg tudja óvni magát!

A koronavírus ellen még nem létezik védőoltás, ugyanakkor sokat tehetünk azért, hogy a betegség terjedésének gátat szabjunk, és megőrizzük saját, valamint szeretteink egészségét. A kialakult helyzetben a legfontosabb az útmutatások betartása és az egymásra figyelés. Az UNICEF „Védekezés a vírus ellen – útmutató gyerekeknek és szülőknek” című összeállításából Ön is megismerheti a betegséggel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és azokat a módszereket, amelyek segítségével a prevenció még hatékonyabbá válhat.

IDE KATTINTVA olvashat a koronavírus elleni védekezésről szülőknek

IDE KATTINTVA olvashat a koronavírus elleni védekezésről gyerekeknek

Dr Kőnig Róbert gyermeksebész VIDEOja is segíthet a gyerekeknek megérteni, mi is az a koronavírus

A koronavírus a világon mindenütt komoly kihívást jelent a családok számára. A napi rutin megváltoztatása sok kényelmetlenséggel és átszervezéssel jár, hiszen sokan otthonról kénytelenek dolgozni, tanulni. Ez gyerek/gyerekek mellett nem könnyű… sőt!
Az otthonmaradás ugyanakkor lehetőséget teremt arra, hogy a rohanó hétköznapok taposómalmából kilépve befelé forduljunk, és több figyelmet fordítsunk azokra, akiket a legjobban szeretünk. Kívánjuk, hogy a jelenlegi helyzetből minden család megerősödve kerüljön ki, és jóra tudja használni a kínálkozó lehetőséget, hogy a járvány időszaka a kedvességről és az egymás iránt érzett felelősségvállalásról szóljon!