Kisfilm készült a "Fészek" Gyermekek Átmeneti Otthonáról

A „Fészek” Gyermekek Átmeneti Gyermekotthona Érden, 14 férőhellyel működik, ahová különböző okok miatt (bántalmazás, szülő betegsége, családi konfliktusok, lakhatási gondok, stb.) krízisbe került gyerekek 0-18 éves korig kerülhetnek. Indokolt esetben édesanyákat is befogadhatunk. Az átmenti gondozásnak ezt a formáját 1999 júniusától, immár 20 éve végezzük.

Az otthon 20 éves születésnapi ünnepségéről készült filmet ide kattintva tekintheti meg.

Hozzánk az év 365 napján, a nap 24 órájában hozhatnak gyermeket. Hozhatja rendőr (szülők előállítása vagy egyéb krízisben), mentő (szülő rosszulléte, kórházi kezelése idejére), pedagógus (ha segítséget kér a gyermek), gyermekjóléti szolgálat vagy szülő, de gyermek önállóan is becsöngethet és kérheti segítségünket.

Az átmeneti otthon huszonnégy órás felügyeletet, biztonságot, teljes körű ellátást nyújt az elhelyezett gyermekeknek. Biztosítja a testi, szellemi fejlődés feltételeit, a tankötelezettség teljesíthetőségét, az egyéni képességek kibontakoztatását, felzárkóztatást. A kötelező feladatokon túl igyekszünk minden évben táborozást és izgalmas kalandokat, élményeket szerezni a gondozott gyermekek számára, és méltó, kellemes, barátságos környezetet biztosítani, hogy kicsit feledtessük a hétköznapi nehézségeket.

Munkánkat 2019. évben Jószolgálat díjjal ismerték el, melynek kapcsán egy bemutató kisfilmet készítettek a "Fészek" Gyermekek Átmeneti Otthonáról.

A filmet ide kattintva lehet megnézni.