Címlap » Velünk történt » 2015 » Fuss te is velünk!

JÓTÉKONYSÁGI FUTÁS A „FÉSZEK” GYERMEKEK ÁTMENETI OTTHONA JAVÁRA

A Fészek Gyermekvédő Egyesület egyik lelkes kollégája, Biri Imre kezdeményezésére 2015. október 24-én szombaton az érdi gáton jótékonysági futást szervezett a „Fészek” Gyermekek Átmeneti Otthona javára. A rendezvényt, hogy minél vonzóbb legyen színes programokkal tarkította.

„Ebben az életben nem tehetünk nagy dolgokat,

csak kis dolgokat tehetünk nagy szeretettel” (Teréz anya)

Indulás előtt

KÉPGALÉRIA

Ezen a szombati rendezvényen és a szervezés ideje alatt annyi szeretetet tapasztaltunk és olyan sok jó emberrel találkoztunk, hogy az maga volt a csoda. Felsorolni nem tudnánk hányan – mily módon támogatták és segítették a rendezvény sikerét. Még az „Égiek” is, hisz csodálatos napsütéses hétvégénk volt.

Annyira jó volt látni a sok lelkes embert, akik már a köszöntő előtt regisztráltak. Alig várták, hogy fussanak, mégis nagy tisztelettel hallgatták végig Csipák Péterné – az Egyesület elnöke és Simó Károly Érd Megyei Jogú Város Alpolgármestere köszöntő beszédét, Nyitrai-Hell Szilvia otthonvezető és Szekeres Adrien művésznő beszámolóját a kedvezményezett átmeneti otthonról.

Az intézmény hitelességét két nevelőszülői családban gondozott fiatal ének – produkciója emelte: Lakatos Anita és Vadászi Ádám a Bad Children Csapat alapítói. A fiatalok szívükből, az érzelmeikről szóló saját szerzeménnyel örvendeztették meg a közönséget – mondhatni, szem nem maradt szárazon. Majd a színpadra hozta kupáit és érmeit Hanák Zoltán, szintén az Egyesület gondozásában élő fiatal, aki 2015. július 6. és 16. között két hetet töltött Los Angelesben a Speciális Nyári Olimpián, ahol Ötpróbában indult és Olimpiai bajnokként tért haza.

Ezt követte a Bartos Dávid által vezényelt bemelegítés, melyet komolyan vettek és szorgalmasan végeztek a megjelentek. Ezután volt a hivatalos rajt. Szívmelengető érzés volt látni a gáton, a kígyózó sorban futó sok-sok embert. Folyamatosan ment ezután a regisztráció 13 óráig és folyamatosan volt érkező futó aki regisztrált. A célban lelkes bíztatással vártunk mindenkit és a beérkezésnél rögtön meg is kapták az érmet és az oklevelet. Az érmeket és gratulációkat Csipák Péterné elnök, Szekeres Adrien énekesnő és Simó Károly Alpolgármester úr adta át a célba érkezőnek. Mindenki a maga által választott km.-t teljesítette és a névre szóló oklevelén, ezt a távot be is írták a regisztrációs munkatársak-önkéntesek. A nap folyamán 190 regisztrált futó indult.

Az összegyűlt adomány összege 216.730.- Ft.

A futás idejével párhuzamosan színvonalas színpadi programokkal vártunk minden kedves érdeklődőt.
Kis ízelítő arról,hogy a futással párhuzamosan mi történt a színpadon:
Nagyné Anikó vezetésével az SZTC táncosai.
Németh Katica énekelt
Kurucz Mihály vezetésével a érdi Kyokusin Karate Sportegyesület
Sárdi Anita vezetésével a MASTERS Akrobatikus Rock And Roll Sporttánc Egyesület
Tresó Zsuzsanna vezetésével a TIGERS Sportegyesület
Károly Zsuzsanna vezette ZUMBÁS csapat
-Husi Richárd -BVSC-Zugló érdi Shotokan Karate Szakosztály
Gölöncsér Dániel B-COOL DANCE TEAM Sportegyesület
Szurma György és Rácz Natália 8 és 10 éves az Egyesület nevelőszülői hálózatában élő gyerekek roma-tánctehetségüket mutatták meg. Fiatal koruk ellenére nem először léptek fel,és hatalmas sikerük volt.
-Végezetül Biri Imre beszélgetett Bartos Dávid Ironman Triatlonistával a színpadon a sport szeretetéről.

Ezúton is szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy megköszönjük minden fellépőnek a részvételét. Nagyon színvonalas előadásokat és bemutatókat láttunk tőletek.

Továbbá szeretnénk köszönetet mondani Érd Megyei Jogú Városnak, az Érdi Polgárőröknek és a Fészek Gyermekvédő Egyesület munkatársainak, valamint önkénteseinek, akik rengeteget dolgoztak, és tettek azért, hogy a rendezvény sikeres legyen.

Reménykedünk benne, hogy ez a jótékonysági futás hagyománnyá válik Egyesületünk és a város életében.

Egy Bródi János idézettel búcsúzva és minden jót kívánva,

Tisztelettel: Nyitrai-Hell Szilvia és Biri Imre

„Ezen a Földön mindannyian látogatók vagyunk,

Ha elmegyünk, magunk után ki tudja, mit hagyunk.

Tanítsuk meg gyermekeinknek a szeretet dalát,

Ahány ember, annyiféle csodálatos Világ.”

Video az eseményről

KÉPGALÉRIA