Járványhelyzet miatti Egyesületi tájékoztató

Kedves Egyesületi Tagok!

Nehéz napokat, hónapokat éltünk, élünk át mindannyian. Aggódunk a gyerekekért, a szüleinkért, a párunkért, a munkánkért, a jövőnkért. De ezekben a nehéz időkben is fontos megőriznünk azokat az értékeket, ami miatt a Fészek létrejött. Ezért meggyőződésem, hogy az Egyesület működését ilyen nehéz körülmények között is a legjobb tudásunk szerint biztosítanunk kell.

Az Egyesületi rendes évi közgyűlésünket év eleji terveink szerint április 25.-i dátumra tettük volna, mely az országban kialakult rendkívüli egészségügyi helyzet miatt meghiúsult.

A közgyűlés mostani feladata az lett volna, hogy elfogadja az Elnökség éves beszámolóját az Egyesület 2019. évi munkájáról, az intézmények 2019. évi szakmai beszámolóját, az intézmények és az Egyesület 2020. évi munkaterveit, az Egyesület és intézményei 2020. évi költségvetését, valamint az Egyesület 2019. évről szóló számviteli beszámolóját és annak közhasznúsági mellékleteit. Az áprilisi közgyűlésen hangzott volna el a felügyelőbizottság jelentése is a 2019. évi számviteli beszámolóról.

A járványhelyzet miatti jogszabályok azonban most nem teszik lehetővé a közgyűlés megtartását. Ugyanakkor az áprilisban kibocsátott, 102/2020. (IV. 10.) Korm. rendelet biztosítja, hogy a Fészek mégis teljesíthesse törvényi kötelezettségét.

A rendelet választási lehetőséget adott az elnökség részére.

Az általunk választott megoldás szerint a fentiekben most a közgyűlés helyett az elnökség hozta meg a szükséges döntéseket. Így a Fészek eleget tud tenni a törvény által előírt letétbe helyezési és közzétételi kötelezettségnek. Az elnökség ezzel azonban nem veszi el a közgyűléstől a döntés jogát, mert a járvány miatti veszélyhelyzet elmúltát követő 90 napon belül össze fogjuk hívni a közgyűlést és ott ismételten, akkor már közösen is megtárgyaljuk a fenti kérdéseket. Ekkor a közgyűlésnek módjában áll majd az elnökség által most elfogadásra kerülő határozatokat szükség szerint módosítani vagy akár hatályon kívül helyezni.

A Fészek honlapján már április hónap eleje óta olvashatók a közzétett az elnökségnek elfogadásra javasolt tervezetek: az Egyesület 2019. évről szóló számviteli beszámolója, valamint annak közhasznúsági melléklei, a felügyelőbizottság ezekről szóló írásbeli jelentése, az elnökség éves beszámolója az Egyesület 2019. évi munkájáról, az intézmények 2019. évi szakmai beszámolója, az intézmények és az Egyesület 2020. évi munkatervei, továbbá az Egyesület és intézményei 2020. évi költségvetése.

A fent leírtakról való Egyesületi döntést ide kattintva, továbbá az Egyesület elnökségének határozatait ide kattintva olvashatja a tisztelt Tagság.

Amennyiben bármi kérdés, észrevétel merülne fel, a hellsz@feszekegyesulet.hu e-mailcímen várjuk szeretettel azt.

Bízom be, hogy – mint mindannyiszor a Fészek történetében – most is úrrá leszünk a nehézségeken, és rövidesen ismét együtt lehetünk.

Itt - Egyesületünk honlapján igyekszünk tájékoztatni mindenkit a továbbiakról.

Érd, 2020. május 20.

Tisztelettel:

A Fészek Gyermekvédő Egyesület elnöksége nevében:

Nyitrai-Hell Szilvia

titkár