Hogyan segíthet

Hogyan segíthet?

Köszönjük, ha munkánk iránt érdeklődik, és szívesen támogatná törekvéseinket. Minden olyan segítséget, adományt, felajánlást szívesen fogadunk, amellyel az általunk gondozott gyermekek mindennapjait szebbé, tartalmasabbá, a nevelőszülői családok és munkatársak munkáját könnyebbé, eredményesebbé tehetjük. Magánszemélyek, cégek, vagy munkahelyi kollektívák megkeresését egyaránt várjuk.

Néhány ötlet ahhoz, hogy megtalálja az Ön számára legmegfelelőbb támogatási formát:

Pénzügyi támogatás:

A legnagyobb segítség számunkra a pénzbeli támogatás. Akár egy csésze kávé vagy egy mozijegy árával sokat segíthet! A Fészek Gyermekvédő Egyesület két intézményét (érdi gyermekek átmeneti otthonát és országos nevelőszülői hálózatát) önkormányzati-, illetve állami normatívából működteti, mely összeg az ellátás minimumaihoz elegendő. Minden plusz dolog (kiegészítő élelmiszer a gyerekeknek – pl. egy fagyi, gyümölcs, élmények, programok, ajándékok ünnepnapokra, táborozás, új bútor, játékok, plusz pszichológiai segítségnyújtás stb.)

Ehhez kérjük támogatását!

Van nyugdíjas néni, aki havi 500 Ft utalással támogat bennünket – ez óriási dolog számunkra. Legyen Öni is Hős. Ha megteheti hogy egy kisebb összeget nélkülöz havonta – akár a bankszámláján is be tudja állítani, rendszeres utalásként.

Amit ajánlani tudunk cserébe: a gyerekek jólétére fordítjuk. Tisztességgel, becsülettel 28 éve működő civil szervezetként, akik a gyermekek védelmére tették fel az életüket.

Fészek Gyermekvédő Egyesület OTP Banknál vezetett számlaszáma: 11742111-20027928-00000000

Ha valaki külföldről szeretne utalni - IBAN kód: HU54 11742111-20027928-00000000

Amennyiben ránk bízná, hogy támogatása felhasználáshoz megtaláljuk a legfontosabb célt, úgy nincs más teendője, mint a fenti számlaszámra átutalni a támogatásra szánt összeget (adományigazolás igénylése esetén név, cím, adószám megjelölésével).
Önnek azonban lehetősége van bizonyos költségeink átvállalásával is segíteni, melynek felhasználását igény szerint pontosan tudja majd követni (pl. az átmeneti gyermekotthon éves gyógyszerköltségének, vagy beiskolázási költségeinek átvállalásával.)

Adó 1% - kérem, ne feledje, hogy ez az a támogatási forma, ami Önnek semmibe sem kerül, nekünk viszont hatalmas segítség.

Önkéntes munka – amennyiben Ön saját szaktudásával, szabadidejével, munkájával támogatná Egyesületünket, úgy elsősorban a következő területeken várjuk segítségét:
- udvar és kertrendezés, éves nagytakarítás, adományok válogatása, rendszerezése,
- bármilyen javítási karbantartási munkához kapcsolódó felajánlás,
- adományszállításban segítségnyújtás,
- gyermekek számára szervezett szabadidős foglalkozásokba való bekapcsolódás – sport, kézműves foglalkozások, kirándulások, rendezvények látogatása során gyermekfelügyelet, kísérés, foglalkozások megtartása,
- korrepetálás, fejlesztés területére pedagógusok, pszichológusok, vagy felsőfokú szakképzésben részt vevő hallgatók felajánlását is szívesen fogadjuk.
(Amennyiben az Ön által felajánlott önkéntes munka ellátásához szükséges a felkészítés – az általunk végzett feladat alaposabb megismerése, azt természetesen Egyesületünk biztosítja. Ugyanakkor feltétele is a munkába való bekapcsolódásnak.)

Tárgyi adományok tekintetében - Szívesen fogadunk:
- rajzeszközöket, iskolaszereket, sportszereket
- tartós élelmiszert, háztartási és tisztálkodási szereket, stb.,

Sajnos nincs infrastruktúránk - nincs hozzá raktárunk, személyzetünk, autónk; ezért nem tudunk fogadni használt ruhaneműt, használt játékokat vagy bútorokat, különféle használati tárgyakat!

Ha ilyen vagy ehhez hasonló felajánlása van, arra kérjük, fotózza le és mérettel, fényképpel együtt a hellsz@feszekegyesulet.hu e-mailcímre küldje el felajánlását, hogy közvetlenül azon családoknak fel tudjuk ajánlani, ahol szükség lehet rá - ezáltal a tárolási nehézségünket kiküszöbölvén.

Magánszemélyek és cégek termékfelajánlásait is szívesen fogadjuk, de kérem, vegye figyelembe, hogy elsősorban gyermekek számára várjuk az adományokat, és akkor jelent igazi segítséget a felajánlása, ha az valóban használható, és akár Ön is szívesen fogadná saját gyermeke részére.

Meghívások – programokra, rendezvényekre, ingyenes belépési lehetőségeket örömmel veszünk
- színházi előadásra,
- cirkuszba,
- kiállításra,
- állatkertbe,
- vidámparkba, kalandparkba,
- játszóházba,
- sportfoglalkozásokra/edzésre
- kiránduló vagy táborhely térítésmentes igénybevételére, stb.

Együttműködések – az adományozásnak ma már többféle célja lehet. Egyre több cég ajánlja fel segítségét a társadalmi felelősségvállalás jegyében, fontos cél lehet a dolgozók, sőt, akár az ügyfélkör társadalmi problémák iránti érzékenyítése, és nem utolsó sorban reklámértéke is van. Több ilyen programunk zajlik jelenleg is, illetve további ötletekkel is szívesen szolgálunk, melyek egy kölcsönösen hatékony együttműködés alapjai lehetnek.

Amennyiben Ön úgy érzi, hogy szeretne segíteni, de egyik eddig felsorolt formája sem felel meg a lehetőségeinek, illetve más elképzelése, javaslata van, akkor is keressen minket bártan.

Ha kérdése van, vagy személyesen szeretne velünk találkozni, örömmel állunk rendelkezésre.

Várjuk jelentkezését!

Nyitrai-Hell Szilvia - adomány-, és projektvezető
tel.: 06-70/382-6486
email: hellsz@feszekegyesulet.hu

2030 Érd, Karolina u. 3. tel.: 06-23/375-843
Az Egyesület adószáma: 18663664-1-13
Bankszámlaszáma: OTP 11742111-20027928

IBAN: HU54 11742111-20027928-

2740 Abony, Csiky Gergely u. 3.