Jelenlegi hely

Címlap » Velünk történt » 2017

Gyermekek Átmeneti Otthonának Siófoki tábora - 2017.

A Fészek Gyermekvédő Egyesület, Gyermekek Átmeneti Otthona 2017.07.31-08.05.-ig egy igazán izgalmas táborban/nyaraláson vehetett részt Siófokon az egyesületünk nyaralójában.

Ez a nyaralás számomra is, mint kísérő feledhetetlen volt- már tavaly nyáron tudtam, hogy idén én is részese szeretnék lenni ennek a „pihenésnek”.

Szándékosan fogalmazom nyaralásnak és nem tábornak, hisz az otthon lakóinak ez a hat nap volt a nagybetűs nyaralás.

 

Izgalommal vártam én is, és ők is. Az izgatottságom oka, hogy személyes kihívásnak éltem meg ezt a nyaralást, hisz az átmeneti otthon 13 fős gyermek seregével kivonultunk az otthonból, ahol természetesen felügyeletet, minden napra programot illetve teljes ellátást biztosítottunk magunk számára, napi 5x étkezéssel. Hűha gondoltam én , ez izgalmas lesz.

A nyaralást közösen szerveztük a gyerekekkel, akik nagyon örültek a közös főzésnek, mondván, hogy azt főzünk, amit csak szeretnénk és ez így is lett. Ahogy ők fogalmaztak végre mi is „asszonykodhatunk majd”, ám mikor beosztottuk magunkat naposoknak, hogy azon a napon ki készíti elő az ételt, főz, és hát el is pakol és mosogat- az öröm kissé alább hagyott-de így is nagyon vártuk.

Hat csodás napot tölthettünk Siófokon egy igényeket felülmúló házban, csodás, zöld, madárcsicsergős környezetben.

A Jóisten gondviselése is karolt minket, hisz egész héten napsütéses reggelekre ébredhettünk. Sokat fürödtünk (volt, aki most látta először a Balatont, most tanult meg úszni), vizíbicikliztünk, csúszdáztunk, játszottunk, hajóztunk - kalózokká váltunk és egy állatsimogatóba is ellátogattunk- ahol lovagolhattunk és tevegelhettünk is.

A gyerekek sok élménnyel tértek vissza az otthonba, én pedig büszkeséggel és egyben meghatottsággal is. Büszke vagyok rájuk, hogy jól tudták magukat érezni, el tudták engedni a mindennapi sérelmeiket, segítőkészek voltak, a feladatukat, hogy jól teljen mindenki számára a nyaralás elvégezték. A meghatottságom is nekik szól, mert a beszélgetésekből immár sokadjára derül ki, hogy bíztatják, támogatják egymást és közben megszeretik egymást-fontos barátságok kötődnek és erősödtek meg a nyaraláson is- és az otthonban is. Örülök, hogy közösen sikerült egy olyan nyaralást szerveznünk és részt vennünk, ahonnan nem akartak visszatérni és a képeket nézegetve köszönetet tudtak mondani.

Kedves Fészek Gyermekvédő Egyesület! Köszönetet szeretnék mondani a lehetőségért, hogy nyaralhattunk, és hogy a gyermekek számára élményeket adhattunk.

Tordai Tünde Andrea

 

Adományozóink, akik színesebbé és felejthetetlenné tették a 2017. évi táborozást:

Ábrahámné Bergmann Anna
Bodnár Gabriella
Bulyákiné Virág Judit
Fazekas Mihály és Katalin
Fazekas Zoltán és Katalin
Fazekas Mihályné
Nagy István
Schäffer Erika
Várhegyi Erika
Fazekas Éva és Sándor
 
Hálásan köszönjük!
 
 
A táborban készült többi fényképet ide kattintva tekintheti meg.

 

Kapcsolat

Fészek Gyermekvédő Egyesület

Székhely:

2030 Érd, Karolina u. 3.
Tel/fax: 0623/375-843
Mobil: 0670/382-6484
www.feszekegyesulet.hu
info@feszekegyesulet.hu

Bankszámlaszám:
11742111-20027928

IBAN: HU54 11742111-20027928-
00000000

Adószám:
18663664-1-13

Telephelyek:
2030 Érd, Alsó u. 52.
1105 Budapest, Mádi u. 15.
6060 Tiszakécske, Déryné u. 14.
2740 Abony, Csiky Gergely u. 3.
 

Támogatások

3. Jótékonysági Futás

Videó a  "Jótékonysági futás a Fészek Gyermekek Átmeneti Otthona javára 2017." - eseményéről

Belépés