Jelenlegi hely

Címlap » Médiamegjelenéseink

Az elengedés művészei - Cíkkek és beszélgetések

 

Az elengedés művészei - 2016. 10.19.  Nők Lapja- V. Kulcsár Ildikó

1.rész
2.rész
3.rész
4.rész

Készen áll a gát a jótékonysági futásra - 2016. 09.30. Érd Most! - összeállítás

Szombaton (október 1-jén) 10-től 14 óráig a Fészek Gyermekvédő Egyesület Gyermekek Átmeneti Otthona javára Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával jótékonysági futást tartanak a gáton. A programot megelőzően a Fészek dolgozói és pártfogoltjai kitakarították a gátat.

Tovább a cikkre

 

--------------------

MIT JELENT SZÁMOMRA A FÉSZEK? - 2016 JÚLIUS 11. Érd Most!

A Szociális Gondozóközpont prevenciós programján rajzkiállítás nyílt „Mit jelent számomra a Fészek?” címmel a Parkvárosi Közösségi Házban.

Tovább a cikkre

és az Érdi újságban megjelent cikk

„Az összes gyerekemet akartam, de szerintem jobb nekik nélkülem”  - BAKÓCZY SZILVIA - 2015. 10. 15. NLCafe
Az ember azt hinné, egy gyerek születésével a nőből automatikusan anya válik. De akinek nem volt kihez kötődnie, aki gyermekkorában abúzus áldozata lett, aki nem tanulta meg, mit jelent a szeretet és mit a felelősség, az aligha lesz varázsütésre mintaanya. De mi van akkor, ha segítséget kér? Hátra lehet hagyni a traumákkal teli gyerekkort? Megtanítható a felelősség, a gondoskodás? Megtanítható vajon a szeretni tudás? - Interjú Nyitrai-Hell Szilviával a Fészek Gyermekvédő Egyesület érdi átmeneti otthonának vezetőjével

Tovább a cikkre

Tanyára vágyik a 16 éves magyar világbajnok - 2015. 08. 31. - NLCafe
Hat év aktív sport, versenyek, több mint 250 érem, javarészt atlétikában. Köztük egy arany és egy ezüst az idei Los Angeles-i Speciális Olimpiai Nyári Világjátékról. Óriási teljesítmény ez egy tizenhat éves fiútól. Hát még, ha hozzátesszük, hogy Hanák Zoli nem éppen egyenlő esélyekkel indult társaihoz képest. A fiúnak ugyanis négyéves koráig igencsak hányatott sorsa volt. Azóta szerencsére – nevelőszüleinek köszönhetően – szerető családban él. Talán ezért is ez a hatalmas siker.

Tovább a cikkre

HIRADO.HU

Miért nem jelzett be a rendszer Kislétán? - M1/Ma délután

Csipák Péterné gyermekvédelmi szakértő

Hol voltak a pedagógusok, a védőnő, a családsegítő szolgálatok, hogy nem figyelt fel senki a környezetben arra, mi történik? - tette fel a kérdést a gyermekvédelmi szakértő az egy éven rabként fogva tartott szabolcsi kislány esete kapcsán a Ma délutánban.

Tovább a cikkre

  Új élet esélyét adhatják a nevelőszülők  - 2015-06-29

"Aki nevelőszülőként vállalja a krízishelyzetbe került családokból kiemelt gyermekek gondozását, embert próbáló feladatra számíthat, ugyanakkor megtapasztalhatja az önzetlen segítségadás felemelő érzését, a hiteles célok megvalósításakor érzett örömöt is". - Báló Otíilia

 

 

„150-ig számoltam a gyerekeimet” -  2015. április 19.

    Irénke szenvedélye a gyerekmentés. 33 év alatt annyi gyerek megfordult az otthonukban, hogy már a számát sem tudja. Férjével az ország első     hivatásos nevelőszülői között voltak. Vállaltak alkohol- és nikotinfüggőként született babát, törött fogú kiskamaszt és öngyilkossággal próbálkozó tinit is. Mindannyiukra nagyon büszkék.  ( Belicza Bea, Berecz Valter)

 

Tovább a cikkre

 

Százhalombattai Hírtükör - Közel egy tonna szeretet - 2014.12.13
2014-12-01 - 981,02 kilogramm tartós élelmiszerből álló adományt gyűjtöttek össze a Fészek Gyermekvédő Egyesület munkatársai november 28-án és 29-én a százhalombattai Tesco áruházban. "Az emberek nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. Minden résztvevő szerzett valamilyen emlékezetes pozitív élményt. Negyedik éve gyűjtünk már a Tescoban, Százhalombattán, és ez az eddigi legjobb eredményünk - mondta Sebestyénné Nagy Viktória, a civil szervezet képviselője.

Tovább A cikkre

Százhalombattai Hírtükör - Ünnep előtt - 2014.11.28

2014-11-28 - A százhalombattai Tesco áruházban gyűjt tartós élelmiszert a Fészek Gyermekvédő Egyesület november 28-án és 29-én. Pénteken délután 3-tól este 8-ig, szombaton reggel 8-tól 19 óráig várják az adományokat az állami gondozásba vett gyerekek és fiatalok számára.
 
Az akcióra a Magyar Élelmiszerbank Egyesület országos élelmiszergyűjtő napjai keretében kerül sor, amelyekhez az érdi székhelyű gyermekvédő egyesület negyedik alkalommal csatlakozhatott. Szívesen fogadnak bármilyen tartós élelmiszert, amellyel kiegészíthetik krízisotthonukban élő gondozottjaik étkezését, és amelyből karácsonyi csomagokat állíthatnak össze a nevelőszülői családoknak – mondta Sebestyénné Nagy Viktória, a civil szervezet képviselője. Az ünnepek közeledtével különösen örülnek a szaloncukornak, csokoládénak, Nutellának, bébiételnek.
 

  Szülők Lapja  -  2014. 07. 17

   10 000 gyerek vár rá, hogy hazavigye - nevelőszülők kerestetnek.

Tovább a cikkre

 

Felebarát magazin - 2014. június - Kalla Tímea beszélgetése Báló Ottilliával

 

Tovább a cikkre

Nők Lapja Cafe – 2014. 05. 22. Ez van! rovat  – Bakóczy Szilvia

„Vedd észre, ha baj van!” Szerencsére egyre több olyan kampányt látunk, ami a gyerekek bántalmazására hívja fel a figyelmet. De mi történik akkor, ha valaki jelzi az erőszakot? Egy nagymama kálváriáján mutatjuk be, hogy így (is) működhet a hazai jelzőrendszer 2014-ben.  - „A jelzőrendszer a magyar gyermekvédelem Achilles-sarka" – állítja dr Gyurkó Szilvia, az UNICEF Magyar Bizottságának gyermekjogi igazgatója. - „A szakember sem mindig tud segíteni. Gyakran találkozunk Líviáéhoz hasonló történettel” -  mondja Vincze Dezsőné a Fészek Egyesület gyermekvédelmi tanácsadója, akinek négy évtizedes tapasztalata van család- és gyermekvédelemben.

Tovább a cikkre

RTL Klub - Minden reggel - 2014.05.22.

500 órás képzésre kell járniuk a nevelőszülőknek (05:07)

Báló ottília

Tovább a műsorra


  Origo - 2014.05.08. - Fabók Bálint

Újabb és újabb buktatókkal gáncsolják a nevelőszülőket
Több száz órás tanfolyamot kell elvégezniük egy januártól élő szabályozás szerint a nevelőszülőknek. Az állam ötlete elméletben jól hangzik, de vannak érintettek, akik arra panaszkodnak, hogy ez a gyakorlati életüket nagyon megnehezíti, és pont a gyerekekre marad kevesebb idejük.

Tovább a cikkre

 

NOL| 2014. február 10. - Varga Dóra

„Nem mondunk le róla”
Gyámság: Csak az életútfelelős dönthet a nevelt gyermek orvosi, iskolai, személyi és vagyoni ügyeiben
Épp Budapestről tartott hazafelé Krisztina, amikor telefonon hívták: lenne egy öt hónapos gyermek, akit befogadhatna. Azonnal igent mondott.

Tovább a cikkre

 

NOL| 2014. február 10. - Varga Dóra

Gyermekvédelem: Kollégista nevelését nem díjazzák
A kistelepülésen a megfelelő oktatás és a támogatás között kell választani
Ugyanakkora díjazást kap januártól az a nevelőszülő, aki egy kollégiumban tanuló fogyatékos és egy otthonában élő gyermeket nevel, mintha csak egy gyermek gondozását vállalta volna föl. A gyermekvédelmi törvény módosítása értelmében a kollégiumi elhelyezés idejére csak a havi 30 450 forintos nevelőszülői alapdíj jár, a gyermekek létszáma utáni kiegészítő, illetve többletdíjra nem jogosult a nevelőszülő.

Tovább a cikkre

NOL| 2014. január 18. - Varga Dóra

Szülői erőszak: Zsuzsit megverték, ha nem vágott fát
A kicsik nem beszélnek, mert félnek, ráadásul el is hiszik, hogy ők voltak a rosszak
– Ha tehetném, odamennék minden bántalmazott gyerekhez, és azt mondanám nekik: ne féljetek, ne szégyelljetek szólni, ha bántanak titeket! Keressetek egy embert, akiben bízhattok, és kérjetek segítséget, mert egy gyereknek játszania kell, nem szenvednie – mondja könnyeivel küszködve a 27 éves Zsuzsi, aki gyermekként maga is megtapasztalta a poklot. - Báló Ottília a családon belüli erőszak következményeiről

Tovább a cikkre

Kapcsolat

Fészek Gyermekvédő Egyesület

Székhely:

2030 Érd, Karolina u. 3.
Tel/fax: 0623/375-843
Mobil: 0670/382-6484
www.feszekegyesulet.hu
info@feszekegyesulet.hu

Bankszámlaszám:
11742111-20027928

IBAN: HU54 11742111-20027928-
00000000

Adószám:
18663664-1-13

Telephelyek:
2030 Érd, Alsó u. 52.
1105 Budapest, Mádi u. 15.
6060 Tiszakécske, Déryné u. 14.
2740 Abony, Csiky Gergely u. 3.
 

Támogatások

3. Jótékonysági Futás

Videó a  "Jótékonysági futás a Fészek Gyermekek Átmeneti Otthona javára 2017." - eseményéről

Belépés