Címlap » Velünk történt » 2015

Fészek- élményvitorlázás Tata, Öreg-tó 2015.június 11.

Fészek- élményvitorlázás

Tata, Öreg-tó 2015.június 11.

Mottó:

"Ez az egész nem is nehéz, maradj merész, és álmodd meg a csodát! Az a tiéd, amit megélsz, gyere te lépsz, döntsd le a falakat hát! "

(LáriFári Alapítvány)

Nevelőszülő családok, mintegy 50 gyermek kapott meghívást a Tatai Öreg-tavi Vízi-Vitorlás Egylet és a LáriFári Alapítvány közös rendezvényére. Az idei jótékonysági programsorozat első állomásán a Fészek Gyermekvédő Egyesület részesülhetett ebben a páratlan élményben.

A hosszú évekre visszanyúló hagyomány szerint a LáriFári Alapítvány hátrányos helyzetű, vagy valamilyen betegéggel, fogyatékkal élő gyerekek, családjaik számára szervez elsősorban a vitorlázásra épülő programokat. Számos vitorlás klub, neves személyiség, élsportoló, és önkéntes csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez.

Barkóczi Kálmán főszervező, minden gyermek mentora, Dr. Hosszú Adrienn (LáriFári Egylet elnöke), Csaba Attila (Öreg-tavi Vízi- vitorlás Egylet), a kapitányok, önkéntesek ezúttal is kitettek magukért. A főszerep persze végig a gyerekeké maradt. Róluk, az ő jó hangulatukról szólt minden.

4 hajóval, motorcsónakkal szelték az Öreg-tó vizét, csodálatos környezetben, napsütésben jó szelekkel a vitorlákban. A gyerekek elsajátíthatták ennek a csodálatos sportnak számos csínját-bínját. Nem csak a vállalkozó kedv volt nagy, a fogékonyságban és a tehetségben sem volt hiány.

Akik pedig éppen hajóra vártak, kézművességgel, játékkal tölthették az időt. Sok-sok rajz, festmény, karfonat, egy egész kiállításra való művészi alkotás készült.

A közös ebéd után még a ráadás következett, hiszen sokan nehezen tudták elengedni a hajózást.

Az eredményhirdetésre - a megfigyelők közben értékelték a teljesítményt is - a nap zárásaként került sor. Mindenkinek jutott arany- ezüst- bronzérem.

„Fantasztikus, volt! Ide visszajövök!”- mondták lelkesedve.

Ki tudja? Talán egyszer még profi vitorlázó lesz néhány gyerekből. És ha nem, hát kaptak egy szép napot és sok jó embert ajándékba.

Köszönjük.

Tóth Csaba