Évértékelő

A 2020. év a Fészek Gyermekvédő Egyesület számára is rendkívüli volt. Más mit eddig… bizonyzatalnság, megpróbáltatások, távolságtartás, szájmaszk, mégis nagyon különleges. Ennyi segíteni szándékozó Ember soha nem jelentkezett nálunk, ennyi támogatást soha nem kaptunk!

2020 úgy indult, mint a korábbi 26 évünk, de jött a Covid – karantén és online oktatás: „fel kellett kötnünk a gatyánkat” – „azzal főztünk, amink van” – egy számítógéppel, volt, hogy 5 gyermek tanult. De a pedagógusok végtelen segítőkészségét és türelmét tapasztalhattuk meg. Látogatási és kijárási tilalom, félelem, bizonytalanság – talán ez volt a legnehezebb. De az egymás tiszteletét és szeretetét, végtelen toleranciát és empátiát tanulhattunk.

Nyáron jött egy kis enyhülés, így mehettünk nyaralni, táborozni – felejthetetlen élményeket szerezhettünk, feltöltődtünk, – már nem féltünk. Majd tanévkezdést követően már kisebb meglepetéssel és traumával érkezett a második hullám, a korlátozások.

Végtelen hálával tartozunk minden támogatónknak, önkéntesünknek, adományozónknak! A tartós adományozóink kitartottak mellettünk, mely most a korábbinál is nagyobb segítséget jelentett, biztonságérzetet adott.

Őszinte megbecsüléssel köszönjük azoknak a cégeknek és magánszemélyeknek, futóknak, akik mellettünk álltak és állnak, akik nélkül nem lehetne az a Fészek Egyesület, aki!

Igazi Karácsonyi ajándék volt számunkra, hogy Feke Pál lett a Konyhafőnök VIP idei győztese, és nyereményének egy részét, 1 millió forintot, a Fészek Gyermekvédő Egyesületnek ajánlott fel!!! Óriási meglepetés és megtiszteltetés ez nekünk! És az ő jó példáját mások is követték!

A Fészek Gyermekvédő Egyesület jelenleg 378 gyermekről gondoskodik nevelőszülői családokban – igyekszünk a tőlünk telhető lehető legtöbb segítséget és támogatást megadni, hogy minden gyermek szerető családban, méltó körülmények közt nőhessen fel.

A 14 férőhelyes átmeneti gyermekotthonunk az Érden és környékén krízisbe került gyerekeknek, családoknak próbál segíteni, szükség esetén befogadja: biztosít élelmet, ellátást, gondoskodást, fejlesztést, terápiát – attól függően, mire van szükség. Az intézményhez mindig lehet fordulni, az év 365 napján, a nap 24 órájában segít a bajba került gyermekeknek.

Szeretettel kívánunk a Fészek Gyermekvédő Egyesület minden lakója és dolgozója nevében BOLDOG, EGÉSZSÉGBEN GAZDAG ÚJ ESZTENDŐT!

Mivel Egyesületünk úgy tud többet és jobban segíteni a hozzánk forduló bajba került gyermekeket, családokat, ha mi is kapunk, azt kérjük, hogy a jövőben támogasson Ön is bennünket:

Utaláshoz információk:

Bankszámlaszám: 11742111-20027928 (OTP Bank)

IBAN:  HU54-11742111-20027928-00000000

Közlemény: Adomány

„Nem az a fontos, milyen sokat adunk, hanem az, mennyi szeretettel tesszük azt!” (Teréz anya)

IBAN: HU54 11742111-20027928-

2740 Abony, Csiky Gergely u. 3.