Címlap » Velünk történt » 2013

... és az idén is megjött a Mikulás

T&R Mikulás a Fészekért

Nagy sikert hozott a T&R Mikulás december 6-án a Segít a dal…jótékonysági esten.

Az ünnep az idén többről is szólt: a Fészek 20., a zenekar fennállásának 15. születésnapja is apropója volt a találkozásnak.

Három családunk képviselte a Fészek Egyesületet. A gyermekek, nevelőszülők, hozzátartozók együtt játszottak, énekeltek és táncoltak a zenekarral és a szépszámú közönséggel. Közvetlenül, vidáman, mintha már évek óta tartana a barátság.

A Mikulás persze igazi volt. Az ajándékokért „meg kellett dolgozni”. A gyerekek kérdésekre válaszoltak, maguk is műsort adtak a trombitás és tekerőlantos krampuszokkal együtt.

Megható volt a Segít a dal…c. dal együtt éneklése a zenekarral és a közönséggel. A koncerthangulatban a főszereplő a mikrofon és a táncparkett volt. Igazi profik a gyerekeink, lámpaláz nélkül.

Az est bevétele meghaladta a 40 ezer forintot, melyből a Fészek családjai a gyermekek számára fejlesztőjátékokra pályázhatnak.

A zenekar tagjai felajánlották, hogy a jövőben, év közben is szívesen eljönnek a Fészek rendezvényekre és együtt zenélnek a gyermekekkel. A Mikulás est innentől pedig hagyomány lesz, a T&R és Fészek barátság állandó eseménye.

Köszönjük a szép estét!

December 6. „Fészek” Gyermekek Átmeneti Otthona

Mikulás napján délután a házban egyre nagyobb volt a feszültség és várakozás – vajon hozzánk nem jön a Mikulás? Ezt a házat elkerüli a Nagyszakállú? Egymásnak igyekeztek bizonygatni a gyerekek: „ – Én nem is voltam olyan rossz, biztosan nem, ugye nem…”
Énekléssel is próbálkoztunk „Mikulás, Mikulás, kedves Mikulás, gyere már, gyere már, minden gyermek vár…” – hátha azzal becsalogatható!
És egyszer csak piros pólós felnőttek érkeztek a nappalinkba… Hát ők kik? kérdezte a csapat csodálkozva…
Azért jöttek, hogy segítsenek nekünk énekelni, jó hangulatot varázsolni a házba, ezzel ösztönözni a Télapót, jöjjön be hozzánk! Gitárral is fel voltak szerelkezve.
A szép-hangos éneknek persze meg volt az eredménye: Ho-ho-hóóó érkezett rénszarvasaival a Mikulás. Meghallgatta a neki szánt éneket és verseket és kiosztotta zsákjából a sok finomságot. És a rénszarvasai sem akármilyen patások voltak ám…lufi-fújó rénszarvasok!
Volt sok élmény: gitározhattunk, kardozhattunk volt nagy lakoma így zárult december hatodika.

Mikulás az átmeneti gyermekotthonban

December 5-én délután az iskolából hazafele jövet egyik kis lakónk találkozott a helyi IGAZI MIKULÁSSAL, akit a felesége kísért és még cukrot is kapott tőlük. (Régi polgármesterünk volt Ö, jelenleg szakállas minőségben, aki a közelben lakik). A 7 éves kisfiú szóba elegyedett a Mikulással és megtudta, hogy ma vagy holnap ellátogat hozzánk is. E fontos és hiteles információ birtokában a gyereknek első dolga volt, hogy lemossa és régi otthonos szokás szerint a szobája küszöbére tegye cipőjét. Teljes nyugalomban telt az éjszakája, reggel nem is csodálkozott, hogy tényleg ott a csomag. Fel se bontotta. ..

Amikor megkérdeztem tőle, hogy meg se nézed, mit kaptál? Akkor rögtön felnyitotta a kis zacskót, és a következőket mondta:

1-      Ezt a csokit imádom, köszi Mikulás bácsi!

2-       Ezt is szeretem.

3-      Ezt meg nagyon-nagyon!

4-      Úgy látszik, hogy ez a Mikulás bácsi tudja, hogy mit szeretek, mert csupa olyan csokit hozott nekem.

5-      Ezt megtartom. ( A textiltasakot felhúzta a kezére és simogatta vele az arcát)

Olyan spontán volt ez a jelenet, amit még évek múltán is emlegetni szokott az ember. Ilyenekért szeretek itt dolgozni.

N SZ Margó gyermekfelügyelő

További fotók