Címlap » Velünk történt » 2015

Erzsébet tábor - élmények

Az Egyesület pesti területéről az idei nyári szünetben ismét lehetőségünk volt Erzsébet program keretében táborozni. Június végén 38 gyermekkel indultunk el Fonyód ligetre.

Két évvel ezelőtt már táboroztunk itt, így sok gyermeknek ismerős volt a helyszín. Örömmel tapasztaltuk, hogy kicserélték a matracokat, sokkal kevesebbet álltunk sorban az étkezéseknél, és a nagyszínpad, alakuló tér közvetlen közelébe szállásoltak el minket, ami segített abban, hogy időben odaértünk a programokra. Idén nem maradtunk le semmiről. Lelkes csoportunk jelentkezett a vízi-dili vetélkedőre, a foci bajnokságokra is benevezett egy fiú és egy lánycsapat. Többen jelentkeztek futóversenyre, távolugrásra és súlylökésre a tábori olimpia keretében. A jó idő órákig a vízben tartotta a gyerekeket, egyik kedvelt program a vízi vidámpark volt. Különleges színpadi előadás keretében megnéztük a János Vitézt. Az előadás után a lányok Iluska tündérkirálynő ruháját is felpróbálhatták és vele együtt táncolhattak a réten. Kisvonattal és hajóval is kirándultunk. Minden nap ettünk sárgadinnyét a parton, és gyakran fagylaltoztunk. A foci segítségével új ismeretségeket kötöttek a gyerekek. Mindenkiről készült egy szuper automatában tábori fénykép, amit haza tudtak vinni. Jó volt, reméljük, hogy jövőre is esélyünk lesz a részvételre.

Vereszkiné Deményi Virág