Életműdíjat kapott a Fészek Gyermekvédő Egyesület elnöke

A Twickel-Zichy Mária Terézia Közhasznú Alapítvány által már negyedik alkalommal meghirdetett kezdeményezés, a Jószolgálat-díj célja elismerni és minél szélesebb körben megismertetni a szociális szektorban dolgozó szervezeteket és önkéntes segítőket, civil közösségeket. A díj Magyarországon az egyik legnagyobb elismerés a szociális szakmában. A 2019 őszén közzétett felhívásra több, mint 800 jelölés érkezett. A szakmai zsűri és a közönség által kiválasztott díjazottak (10 díjat osztottak ki) idén a koronavírus okozta nehézségek miatt a díjakat postai úton vehették át.
Megtiszteltetés és büszkeség, hogy a 2019/2020 Jószolgálat-díj ÉLETMŰDÍJÁT Csipák Péterné, Irénke, a Fészek Gyermekvédő Egyesület elnök asszonya vehette át.
ANYUS, ahogy a gyerekek nevezik CSIPIRI NÉNI, ahogy a nevelőszülők…
Csipák Péterné és férje, Csipák Péter 36 éve nevelőszülők, minimum 150 gyerek fordult meg az otthonukban. Ők voltak Magyarországon az első átmeneti befogadó család. Elsők között végezték el a hivatásos nevelőszülői képzést 1999-ben. Elsőként vállaltak helyettes szülői feladatokat. Csodálatos emberek és fantasztikus szakemberek. Szeretetükkel és alázatukkal gondoskodnak a rászorulókról.
A Fészek Gyermekvédő Egyesületnél rengeteg különleges és hivatásszerető, olyan emberrel találkozunk, elsősorban a nevelőszülők között, akikre felnézünk, akikről csakis a legnagyobb megbecsüléssel írhatnánk vagy beszélhetnénk. De Csipák Péternénél hitelesebb, elkötelezettebb, szeretőbb és segítőkészebb, önzetlenebb és mindig önmagánál másokat előtérbe helyezőbb emberrel nem találkoztunk még sohasem.
Szeretettel gratulálunk a díjhoz és méltán vagyunk büszkék, hogy ismerhetjük és együtt dolgozhatunk Csipák Péterné, Irénkével!

IBAN: HU54 11742111-20027928-