Címlap » Velünk történt » 2012

ELAKADÁSJELZŐ... védelembevételtől a felnőtté válásig

"A nagy közhelyek puffogtatása nélkül arra vállalkozik a FÉSZEK Gyermekvédő Egyesületkét szakembere, hogy bemutassa azt a küzdelmet, amit naponta megvív a gyermekvédelmi rendszerből felnőtté váló fiatalokért.

Ők azok, akik nevelőszülőknél nőnek fel és óriási kérdőjelként villog előttük: a "hova születtem, hova kerültem" gondolat. Nevelőszülőként időnként előítélet hegyeket kell lebontani, hiszen "árvácskákat"; vélnek felfedezni itt-ott, míg mások kiváló üzletet látnak benne. Megszólal a nevelőszülő, és a gyermek is: a szakadozó szociálisháló alatt is van élet, hogy milyen: az többünkön is múlik. Erre vannak ötletcsíráink, de elkél a segítség!"
Ezzel az ajánlással indította útjára előadását Rádiné Festő-Hegedűs Terézia nevelőszülői tanácsadó, csoportvezető, és Csipák Péterné nevelőszülő, az Egyesület elnöke. Mindennapi küzdelmeinkről, sikereinkről, és jövőbeni terveinkről a Mindengyerek konferencia egyik szekcióülésének keretében beszélhettünk 2012.10.04.-én a szép számú érdeklődő előtt.