Címlap » Velünk történt » 2014

Brüsszelből szeretettel

A brüsszeli magyar közösség rendszeresen szervez szabadidős eseményeket: bowlingversenyeket, bulikat, koncerteket, bálokat. Március 29.-én karaoke-bulival színesített retro diszkóra került sor a belga fővárosban. Ez a buli kicsit más volt, mint az eddigiek: a szervezők felállítottak egy adománygyűjtő dobozt (amit egyébként az átmeneti otthon lakói készítettek), ahova a jelenlévők dobhattak be némi pénzt a Fészeknek. Ezenkívül egy kis kiállítást is szerveztek a helyszínen a nevelőszülőknél nevelkedő gyerekek által készített műalkotásokból/rajzokból is, amiket egy jelképes összegért haza lehetett vinni.

A helyszínen bulizó magyarok nagyon bőkezűen adakoztak nekünk: összesen 260 euró landolt a dobozban!! A képeket emellett egy internetes albumból is meg lehetett „rendelni”: a művek sikerét jelzi, hogy összesen 137 000 (igen, nem tévedés: százharminchétezer!) forintért keltek el! Nagyon szépen köszönjük a szervezőknek, a képet vásárlóknak, a helyszínen bulizóknak és minden Belgiumban élő magyarnak, hogy gondoltak ránk és támogattak minket!

Válogatás a kiállított művekből (hatalmas köszönet a rajzokat készítő gyerekeknek is!!