Címlap » Velünk történt » 2012

Beszámoló a Nevelőszülői Hálózat szakmai napjáról

A Nevelőszülői Hálózat szakmai napjának díszvendége Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat vezetője volt.
2012. október 25.-én került megrendezésre Egyesületünk Nevelőszülői Hálózatának idei szakmai napja, ahol a fenntartó képviseletében jelen volt Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat vezetője, akit felesége is elkísért.
A vendégek köszöntése után az Egyesület elnöke, Csipák Péterné, majd az intézmények csoportvezetői összegezték az idei év történéseit, és beszéltek az általuk vezetett csoportban folyó szakmai munka jellegzetességeiről, egyediségéről. Megtudtuk, hogy míg például Tiszakécskén többgenerációs hagyományokra épül a nevelőszülőség, addig Budapesten és környékén egy új réteg jelent meg a nevelőszülői palettánkon, a magas iskolai végzettségű felső osztálybeli családok, akik karitatív indíttatásból vállalkoznak a feladatra. Mindkettő más-más szempontból képvisel felbecsülhetetlen értéket és lehetőségeket a gyermekvédelem számára.
Ezt követően Szenczy Sándor szívhez szóló beszéde adott mindannyiunk számára értékes útravalót, lelki feltöltődést a mindennapok nehézségeinek leküzdéséhez.

A szakmai nap kiemelkedő programpontja volt még a Hálózat különböző térségeiből érkező nevelőszülők bemutatkozása, akik beszéltek a nevelőszülővé válásuk motivációjáról, vállalt hivatásuk nehézségeiről és örömeiről, illetve arról, hogy miért jó a Fészek Egyesület nevelőszülőjének lenni. A beszélgetésben részt vett egy olyan fiatalember is, aki maga is az Egyesület egyik nevelőszülői családjában nőtt fel, ma már példás családapa és gyermekvédelmi szakemberként dolgozik.