Címlap » Velünk történt » 2015

Az év legrangosabb CSR eseménye!

Az a megtiszteltetés ért a Fészek Gyermekvédő Egyesület részéről, hogy személyesen képviselhettem Egyesületünket, mint szakmai támogatót egy nagyszabású rendezvényen.

A KÖVET Egyesület az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft.-vel együttműködve 2015-ben újra megrendezte Magyarország legrangosabb CSR kiállítását az évek óta népszerű CSR Piacon*. A rendezvényen kis- és középvállalkozások, nagyvállalatok mutatták be társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos jó gyakorlataikat.
2015. június 04.-én megrendezett CSR Piacon, a Lurdy Házban, a Mosolyvadász program, digitális mosolymérőnkkel mérte a mosolyokat!
A Generali Mosolyvadász gyermekvédelmi program, amelyet a Generali a Biztonságért Alapítvány azért hozott létre, hogy a hátrányos helyzetű nevelőotthonokban élő gyermekeket támogassa. Az elmúlt négy évben sikerült, egy olyan komplex támogatási programot létrehozni, amely jóval több a pénzbeli támogatásnál. Mára 12 gyermekotthon tevékenységét segítő Mosolyvadász Program az országban egyedül álló kezdeményezésként, megbízható partnerként áll az intézmények mögött.
A Generali a Biztonságért Alapítvány, a Mosolyvadászt azért hozta létre, hogy minél több ember figyelmét fel tudja hívni a gyermekvédelem fontosságára, hiszen Magyarországon nagyon ellentmondásos és hibás elképzelések élnek egy hétköznapi ember fejében ezzel a témával kapcsolatban. Ezen úgy próbálnak változtatni, hogy betekintést engednek a gyermekotthonok életébe, az itt nevelkedő gyerekek mindennapjaiba, a kis életükbe, vágyaikba. Teszik ezt az otthonokban készült fotók és videók megosztásával, a programok elmesélésével, és
interaktív Facebook applikációk segítségével, amiken keresztül bárki hozzátehet, ha
csak virtuálisan is a gyerekek mindennapjainak vidámabbá tételéhez. 2012 végén a Gold CSR díjban részesült kezdeményezés szakmai partnere a Fészek Gyermekvédő Egyesület amely közhasznú szervezetként a nehéz sorsú gyermekek védelmét tűzte ki céljául.
Köszönet Generali Mosolyvadász!

Biri Imre

*A CSR Piac (CSR MarketPlace) a vállalatok társadalmi felelősségvállalásáról a CSR Europe által 2005-ben útjára indított kezdeményezés, mely olyan innovatív fórumot teremt, ahol informális környezetben van lehetőség a vállalati jó gyakorlatok megosztására.