Címlap » Az én történetem...

5. születésnap

A szerkesztő kiegészítése:
Átmeneti Gyermekotthonunkba kivételes és indokolt esetekben családot is fogadunk. Egyik ilyen indok lehet, amikor az édesanya egy agresszív, bántalmazó társtól menekül…
Nem is gondolnánk, hogy mennyi családon belüli erőszak, mennyi kétségbeesésben és félelemben élő gyermek és nő él Magyarországon.
A következő történet egy ilyen alaphelyzetből fakadó SZÜLETÉSNAP… Épp ma 5 éve, hogy történt – egy nő két gyermekével néhány holmival becsengetett késő este a házba (Az érdi Fészek Gyermekek Átmeneti Otthonába) és segítséget kértek – elmenekültek, segítsünk…

Igen születésnap, és nem olyan, mint minden születésnap, hanem valami különleges. 2007. október 8-án újra születésnapom volt, mert az életem született újjá. Aznap költöztem be a fiammal, és lányommal a Fészek Egyesület egyik emeleti szobájába, és kezdtem el az ÚJ ÉLETEMET.
Nehéz volt előtte, és MINDENT magunk mögött hagytunk. Annyi holmit hoztunk ide magunkkal, amennyi a személygépkocsimba belefért. Kipakoltunk, és szinte semmink nem volt. Iskolaszerek, ágynemű, néhány ruha, kedvenc könyvek, egy ÉLET. ENNYI. És mégis, nyugodtan aludtunk, és ez mindennél többet ér!!! Ebből merítettem erőt, és adtam a gyerekeknek is. Nem lehet kihagyni egyetlen napot a munkából, tanulásból! Senki nem veheti észre rajtunk, hogy mi történt, húzzuk ki magunkat, és másnap iskola, munka.
Folytattuk. Én dolgoztam, a gyerekek: ötödikes, és elsős gimnazista járták az útjukat. Elvégezték szép eredménnyel, és felvételiztek. A fiú vegyipari gépésznek, a lány gyógypedagógusnak az ELTE-re. Ma mind a ketten másodévesek a saját szakukon.
Négy hónapot laktunk a FÉSZEKBEN, nagyon sok útravalót kaptunk. Sok segítséget, és még több emberséget. Sikerült szolgálati lakásba, majd 2008. október 23-án saját lakásba költöznünk. 68 éves koromig fogom fizetni ezt, de a mienk. Mindenki segített ebben, és köszönöm a sok segítséget, igyekszem meghálálni, segíteni mindenkit, aki rászorul. A Mozgáskorlátozottak Százhalombattai Szervezetének lettem a titkára két éve.
Befejeztem a mérlegképes könyvelői képzést, dolgoztam, két, néha három helyen, felvételiztem a Budapesti Corvinus Egyetem kertészmérnöki szakára, befejezni az álmom, felvettek!
Tavaly nyáron deréktől lefelé lebénultam, az Országos Gerincgyógyászati Központban műtöttek meg, és a műtét után ismét tudtam JÁRNI. Járókerettel, majd két bottal, és most már CSAK egyel! Köszönöm a segítséget a páromnak, aki nélkül nem tudom, mit csináltam volna. Hónapokon keresztül ápolt, a műtét után három hónappal mentem vissza dolgozni. Sajnos az egyetemet nem tudtam elkezdeni, halasztottam. A halasztott idő második félévét is tanulással töltöttem, és elvégeztem a társasházkezelő képzést 92%-os teljesítménnyel. Ma 122 lakás közös képviselője vagyok. Dolgozom a régi munkahelyemen, könyvelek, és társasházakat kezelek, levelező kertészmérnök egyetemista vagyok.
Nagyon sokat kaptam a FÉSZEKTŐL:
karácsonykor egy dobozkát, rajta a lánynevem, ÖNBIZALMAT a további életemhez, azt hogy amit akarok, el tudom érni. Magam mögött hagytam az addigi életemet és KAPTAM egy másikat, ahol nyugodt otthon, szerető társ, és boldog, nyugodt gyerekek vannak. Az egészségem sajnos nem a legfényesebb, de úgy érzem, amit meg szeretnék tenni, elérhetem, és ezzel kelek minden nap. Megtegyem, amit elterveztem.
Aztán elfújom az öt szál gyertyát a képzeletbeli tortán és BOLDOG VAGYOK!