Címlap » Velünk történt » 2014

42 kilométer, 4 óra 3 perc és 403 000 forint a Fészekért

Ádám Edina az év elején elhatározta, hogy ősszel maratont fut. Ez már önmagában is nagyon komoly vállalás és erőpróba, azonban ő még rátett egy lapáttal: úgy döntött, hogy nem elégszik meg azzal, hogy egyszerűen lefut (még leírni is sok) 42 kilométert, hanem összeköti a futást azzal, hogy felhívja ismerősei figyelmét a Fészekre, és gyűjtést szervez nekünk.

A maraton 2014. szeptember 28-án reggel kilenc órakor kezdődött Varsóban.  Edina futni kezdett, mi pedig drukkolni: a helyszínen Edina anyukája szurkolt neki, Brüsszelben kollégái és barátai, Magyarországon további barátai, családtagjai és ismerősei, emellett pedig immár mi fészkes gyerekek és felnőttek is.

4 órával és 3 perccel a rajt után Edina beért a célba! A barátai és ismerősei pedig egészen elképesztő összeget adtak össze nekünk: szinte pontosan 403 000 forintot!

Gratulálunk, Edina, ehhez a hatalmas teljesítményhez, és köszönjük, hogy nekünk/értünk is futottál! Azoknak pedig, akik adományokkal segítették a munkánkat, nagyon köszönjük ezt a hihetetlen nagylelkűséget!

Edina anyukájával a futás után.

Az utolsó pillanatban sikerült Fészek-pólót csináltatnia:

„Anyukám tökéletes lengyeltudása kapóra jött (most is): kiderült, hogy ott helyben vállalnak nyomtatást is... igen ám, de csak zoknira! (??) Kérdeztük (pontosabban anyukám kérdezte), hol tudnánk nyomtatós helyet találni, tudnak-e ajánlani valamit, és röviden elmondta, hogy milyen célra is fogok futni. Ekkor a képen látható fiú jelképesen megsimogatta a szakállát, majd halkan odasúgta, hogy jó, bár nem szabályos, ne mondjuk senkinek, de megcsinálja, csak a gyerekekért. Sokáig bogarászott vele, méricskélt, szerkesztett, illesztett, és a végén nem fogadott el semmit cserébe. Sok sikert kívánt, velem meg madarat lehetett volna fogatni.”

A póló annyira Edina szívéhez nőtt, hogy egy héttel később még lefutotta benne a brüsszeli a félmaratont is…