Jelenlegi hely

Címlap » Velünk történt » 2012

33 kívánság - Élménybeszámolók

Ígéretünkhöz híven, szeretnénk minden kedves érdeklődővel megosztani -a Nők Lapja Café 33 kívánság akciójának köszönhetően- megvalósult álmokat:

Lovastanyán voltam

Baráth Amanda

Nyári szünet elején, reggel felébredtünk és Kati néni kirakta a ruhánkat és szólt, hogy mehetünk reggelizni. Utána beszálltunk az autóba és mentünk a Sparnál lévő buszmegállóhoz. A busszal elmentünk Kecskemétre, és amikor leszálltunk a buszról, egy Izabella nevű néni elvitt minket az autójával a lovas tanyára. Amikor megérkeztünk rögtön megláttam egy nagyon szép fehér lovat, akiről kiderült, hogy Izabella kislánya , Annabella lova volt és a neve Fanfár volt. Volt ott még egy nagyon kicsi ló, akit Masninak hívtak. Kb. akkora lehetett, mint a bátyám Peti, de Izabella néni azt mondta, hogy kb. 500-600 kg. Volt ott egy ló, aki barna színű volt és nagyon tetszett és azon lovagoltam. Lovaglás után bevittük őket az istállóba ott megetettük mindet ló cukorral és almával. Annabella hozott egy zsákot, amiben olyan dolgok voltak, amivel a lovakat tisztogatják. Amikor végeztünk a lovakkal kivittük őket a karámba ahol Annabella Fanfáron gyakorolt az akadályoknál, de én csak úgy lovagolhattam, hogy Izabella fogta a lovat. Sajnos hamar eljött a pillanat amikor indulnunk kellett. Elbúcsúztunk tőlük és Izabella elvitt a buszmegállóba, felszálltunk. Bárcsak több időt tölthettünk volna ott. Büszke vagyok arra, hogy az én kívánságomat teljesíteni tudták.
Baráth Amanda

Képes beszámoló

Csodákat tesz a lovasegyesület/Nők Lapja Cafe

 

*******

Barlangász élményeim...

Sulyomi Imre
Nagyon sokat buszoztunk, mikorra odaértünk Judit nénivel a táborhelyünkre az Északi-középhegységbe, Jósvafőre. Ott megkaptuk a 23-as ház kulcsát, ez volt a mi faházunk. Másnap szóltak, hogy indulunk barlangászni, és én nagyon örültem a hírnek. Azonnal mentem vissza a faházhoz gumicsizmáért. Sokat kellett gyalogolni, míg elértünk a barlang bejáratáig. Ott elmondták, hogy a barlangot Vass Imréről nevezték el. Megkaptam az overálom, majd bementünk a barlangba, ahol 8 C° volt.
Sok-sok cseppkövet láttunk. Volt olyan, ami lefelé lógott és le kellett hajolni, hogy le ne fejeljük. A vége felé volt egy szűk hely, ahová egy barlangász ismerősömmel bementünk, de mire kiértünk addigra nagyon sárosak lettünk. Harmadnap el kezdett esni az eső, ekkor mentünk a Baradla-barlangba. Ott is 8 C° volt. Láttuk az óriások termét. Amikor sötét helyen mentünk a barlangászok meg akartak ijeszteni azzal, hogy létezik a barlangokban barlangi nyenyőce, de én nem hittem el. Azt is mondták, hogy ha jön a barlangi nyenyőce, akkor fel kell mászni a falra, mert ha nem akkor megesz. A barlang vége felé már nagyon el voltunk fáradva. Amikor a lépcsőn mentünk fel az ajtóhoz, fogadtunk, hogy elállt-e az eső vagy nem, én azt mondtam, hogy igen és nekem lett igazam.
Kint nagyon meleg volt. Aznap délután elmentünk a karrmezőre, majd a Vörös-tóhoz. Mielőtt visszajöttünk volna, kaptam egy könyvet, amelynek a címe: Mi micsoda: Barlangok. Az elejére az volt írva, hogy Imrének, ifjú barlangásztársunknak első közös barlangtúránk emlékére! Szeretettel a Szegedi karszt- és Barlangkutató Egyesülettől.
Nekem ez a 3 nap nagy élmény volt. Sokan irigyeltek, hogy én eljutottam ilyen helyre. A nevelőszülőm, Margó néni nagyon szeretett volna velem helyet cserélni. Köszönöm szépen a lehetőséget Marosi Csilla néninek!
Sulymosi Imre  (13 éves)

Képes beszámoló

Barlangot kapott ajándékba a nevelőszülőknél élő fiú/Nők Lapja Cafe

 

*******

Dinnyés - Nemzeti park

Károly Zoltán
Számomra 2012. június 12. egy olyan emlékezetes nap marad, amely nem sokaknak adatik meg.

Dinnyésen lehettem egy Nemzeti Parkban, fényképezhettem egy olyan fotóssal név szerint, Rónát Attilával, aki a világ minden táján megfordult már fotózni.Készített olyan emberek, törzsek életéről fotókat, amiről mi csak álmodhatunk. Lehetőségem volt olyan fényképezőgéppel fotókat készíteni szárazon és vízen csónakból, ami felejthetetlen. Ezt az egész napot szeretném megköszönni, nevelőszüleimnek, akik elvittek, rám szánták az egész napot, a Fészek Gyermekvédő Egyesületnek a lehetőségért és nem utolsósorban azoknak az embereknek akik végig segítették ezt a napot. Köszönöm szépen!
Károly Zoltán

Képes beszámoló

Zolika közelebb került élete álmához/Nők Lapja Cafe

*******

Csepel Skate Park

Németh Attila

Ez egy szerdai nap, amelyet nagy kedvvel kezdtem el. A többi testvéreim iskolába igyekeztek, viszont én meg Krisztián elmentünk a közeli boltba egy kis sütit, valamint kólát venni, hogy ha vendégek érkeznének, tudjunk valamivel szolgálni. Gyorsan haza is tértünk miután anyával beszélgettünk. Ezt követően elkezdtünk gépezni egy kicsit unaloműzés kedvéért. Körülbelül 1 óra múlva meguntuk és levittük a gépeket. Aztán zenét hallgattunk és beszélgettünk. Majd nagy hirtelen piros autóbusz robogott be az udvarunkba. Köszöntöttünk egymást, ittak egy kávét, majd elindultunk. Kb. 2 órás út vitt minket Csepelre, ahol kedves újságírók, valamint gördeszkások vártak minket. Nagyon jól éreztem magam, megtanítottak a pályán mozogni, és mg egy két trükköt is begyakoroltam. Pizzáztunk, ittunk kólát és még egy kicsit gördeszkáztunk, ami után a THE LAB nevezetű boltba igyekeztünk, ahol egy csomó márkás cuccot láttunk. A végén még kaptam is egy gördeszkát, valamint egy Vans pólót, meg egy csomó matricát . Ezt a napot biztos nem fogom elfelejteni.
Németh Attila

Képes beszámoló

Bajnokok tanították a nevelőszülőknél élő fiút/Nők Lapja Cafe

********

Kapcsolat

Fészek Gyermekvédő Egyesület

Székhely:

2030 Érd, Karolina u. 3.
Tel/fax: 0623/375-843
Mobil: 0670/382-6484
www.feszekegyesulet.hu
info@feszekegyesulet.hu

Bankszámlaszám:
11742111-20027928

IBAN: HU54 11742111-20027928-
00000000

Adószám:
18663664-1-13

Telephelyek:
2030 Érd, Alsó u. 52.
1105 Budapest, Mádi u. 15.
6060 Tiszakécske, Déryné u. 14.
2740 Abony, Csiky Gergely u. 3.
 

Támogatások

3. Jótékonysági Futás

Videó a  "Jótékonysági futás a Fészek Gyermekek Átmeneti Otthona javára 2017." - eseményéről

Belépés