Jelenlegi hely

Címlap » Médiamegjelenéseink

2013

ATV - Szabad szemmel -2013. december 09.

Naponta húsz gyerek esik áldozatul erőszaknak

Vendégek: Radoszáv Miklós jogász, gyermekvédő, Csányi Alapítvány, Herczog Mária szociológus, az ENSZ Gyermekjogi bizottságának tagja és Rádiné Festő-Hegedűs Terézia csoportvezető, Fészek Gyermekvédő Egyesület.

Tovább a műsorra

Szabad Föld online - 2013. december 02., hétfő, 18:08 - Borzák Tibor
Ha változik a kémia
 

Az élet a nevelőszülők számára is teremthet olyan helyzeteket, amikor egy ponton túl már nem tudnak megbirkózni a feladatukkal. Ilyenkor újraindul a történet, új gondozási helyet keresnek a gyerekeknek.

– Szerencsére ritka az ilyesmi, ám ha mégis előfordul, az komoly szakmai feladat elé állít bennünket – mondja Báló Ottília, az érdi székhelyű Fészek Gyermekvédő Egyesület ügyvezetője. – Mindent meg kell tennünk a legjobb megoldásért, hiszen minél több a változás egy apróság életében, annál bizalmatlanabbá válik. Nem szabad hagyni, hogy a gyerek önmagát hibáztassa a történtekért. Létrehoztunk egy esetmegbeszélő csoportot, ahol a nevelőszülők megoszthatják a tapasztalataikat. Ahogy egymást hallgatják, úgy érzik, a saját problémájuk eltörpül a másoké mellett...

Tovább a cikkre
 

 

Nők Lapja Cafe  -– 2013. 12. 03.  Ez van! rovat  – Bakóczy Szilvia

Helyrejönnek-e valaha a megkínzott gyerekek?

Az elmúlt hetek súlyos gyermekbántalmazásai kapcsán – érthetően – mindenki a felelősöket keresi. De mi történik egy kisgyerekkel, ha már kiemelték a családból? Mi zajlik a lelkében? És mit él át a szakember, akinek vagy sikerül enyhíteni a traumák hatását, vagy nem? Rádiné F. Hegedűs Terézia (FÉSZEK Gyermekvédő Egyesület nevelőszülői tanácsadó) mesél.

Tovább a cikkre

ATV - Egyenes beszéd - 2013. 11.04. - Kálmán Olga kérdezte Báló Ottíliát

Januártól minden nevelőszülő jogviszonyban állhat erősítette meg a Fészek Gyermekvédő Egyesület ügyvezetője. Báló Ottília szerint a szabályozás egy csoport számára előnyös másoknak, viszont nem. Az országban 300 hivatásos és 5000 hagyományos nevelőszülő van.

Tovább a beszélgetésre

Népszabadság - 2013. 11.04.  - Varga Dóra
Választásra kényszerülnek
Főállásúvá válik minden nevelőszülő a jövőre életbe lépő új szabályok miatt...

Januártól egységes foglalkoztatotti jogviszonyba kerülnek a nevelőszülők: csütörtökön benyújtotta az erről szóló törvényjavaslatot a parlamentnek Balog Zoltán humánminiszter.
A tervezet lehetséges pozitív ill. negatív következméyeiről Báló Ottília  Fészek Gyermekvédő Egyesület ügyvezetője beszél

Tovább a cikkre

Családháló.hu - 2013.10.25
Szükséges korrekció vagy túlszabályozás?
Jövő év elejétől több ponton is megváltozik a gyermekvédelmi törvény. A vonatkozó tervezet szerint jogokat vonnak el a nevelőszülőktől: gyermekvédelmi gyámokat rendelnek ki minden, gyermekotthonban és nevelőszülőknél lévő gyerek mellé, és kizárólag ezek a gyámok dönthetnek majd a gyerekek egyes hivatalos ügyeiről.

Tovább a cikkre
 

Nők Lapja Cafe – 2013. 10. 04. – Bakóczy Szilvia

Lakásotthon helyett család - nevelőszülő kerestetik!

 Az állami gondozott gyerekek 40 százaléka még mindig gyermekotthonokban vagy lakásotthonokban él, miközben a gyermekvédelmi törvény a családoknál történő elhelyezést írja elő. A helyzet egyértelmű: jóval több nevelőszülő kell a rendszerbe. De ki alkalmas erre?

Tovább a cikkre

 Klubrádió Reggeli Gyors - 2013. 10. 03.
Báló Ottiliát Németh Tamás kérdezi mit jelent majd a nevelőszülőknek, ha gyámokat rendelnek a gyermekek mellé

Tovább a beszélgetéstre

  Mokka -2013. 10. 03.  - Demcsák Zsuzsa

Gyámok döntenek a gyerekek hivatalos ügyeiről

A gyermekvédelmi törvény módosítása szerint január elsejétől a nevelőszülők helyett gyámok határozhatnak a gyermekek hivatalos ügyeiről. Csipák Péterné, a Fészek nevelőszülő-elnöke nem érti, miért csorbítják a nevelőszülők jogait, mikor a másik oldalról éppen a felkészült nevelést indítványozzák. Például egy műtéti helyzetből - ami eddig egy családi légkört igényelt volna - ezek után egy hivatalosabb ügyintézés lesz. Bár január elsejétől hatályba lép a módosítás, még sok kérdés nyitott.

Tovább a beszélgetésre

Népszabadság - 2013. 10.02.

Lefokozzák a „szülőket”
Gyámok döntenek majd a nevelt gyerekekről
Miközben a kormány a nevelőszülői hivatás presztízsének emeléséről, az állami gondozott gyermekek családban nevelkedésének fontosságáról beszél, olyan jogokat von el a nevelőszülőktől, amelyek egy családban magától értetődőek.

Tovább a cikkre

  - 2013.07.04.

Egy nap tiszta öröm
Ahogy a madarak csinosítják, gondozzák fészküket fiókáik biztonsága érdekében, úgy tette lakályosabbá a krízis helyzetbe került gyerekek érdi "fészkét" tucatnyi önkéntes.

Tovább a cikkre

Népszabadság - 2013.05.17.

Nevelőszülők csak főállásban?

Üzenetértékűnek nevezte nemrégiben Soltész Miklós szociális államtitkár azt a kormányzati döntést, miszerint 2014. január 1-jétől a nevelőszülők foglalkoztatotti jogviszonyba kerülnek. Mint mondta: ezzel a döntéssel szeretnék a társadalmi megbecsültségét is erősíteni a „0–24 órában, hétfőtől vasárnapig” tartó hivatásnak. Kérdés, mit tartalmaz még a kormányzati üzenet?

Tovább a cikkre

Érd Híradó - 2013.05.04.
Érdi egyesület válsághelyzetbe került gyerekeknek... - cikk az egyesület munkájáról


"A Fészek Gyermekvédő Egyesület közhasznú szervezet, amelyet lassan már 20 éve, hogy megalapított 11 nevelőszülő és gyermekvédelmi szakember. Alulról fejlődő kezdeményezésként indult az egyesület missziója Érdről, azért, hogy minél több nehéz helyzetbe került gyermek kaphassa meg az egészséges fejlődéséhez szükséges biztonságos, szeretetteljes légkört, lehetőleg családi körülmények között."

Tovább a cikkre

Mokka -2013. 05. 02.
"Csecsemőt vágott a falhoz..." 
A témával kapcsolatban Báló Ottília, a Fészek Gyermekvédő Egyesület ügyvezetője volt a Mokka vendége.

"Az ajtónak dobta élettársa kilenc hónapos csecsemőjét egy budapesti férfi. Összevesztek, a férfi dühében a nő gyerekeit verte össze. A kicsi súlyosan megsérült, eltört a szemöldökcsontja, és a nagyobb, két éves gyereket is kórházba kellett vinni, mert dőlt a szájából a vér. A férfit letartóztatták. Szomszédjai szerint igen agresszív, többször összeveszett már velük, sőt, egyiküket meg is verte. "

Tovább a beszélgetésre

Blikk Nők - 2013. 04. 17.

„Mind a 150 gyermekemet imádom!”

Csipák Péterné Irénke, vagy ahogy a pártfogoltjai hívják, Anyus, az elmúlt 30 évben 150 gyereket nevelt fel. Azt mondja, ez a szenvedélye. Imádja őket, de vajon hogy lehet ennyi nehéz sorsot végigkísérni?

Tovább a cikkre

Hegyvidék Újság - 2013. 04. 09.

 Csokoládépapír-gyűjtés jótékonysági céllal

A hegyvidéki polgármesteri hivatal dolgozói is csatlakoztak ahhoz az országos csokoládépapír-gyűjtő akcióhoz, amelynek keretében a gyűjtők a csomagolásokért járó forintokat jótékonysági célra ajánlhatják fel. Az önkormányzat munkatársai egy gyermekvédő egyesület munkáját segítik részvételükkel.

Tovább a cikkre

Aktív -2013. 02. 26. 17:46

150 gyereket nevelt az asszony…

Jövőre már minden 12 év alatti állami gondozott gyermeket nevelőszülőknél kell elhelyezni. Azok a gyerekek kerülnek nevelőszülőkhöz, akiket kiemelnek a családjukból, de nem végleg. Vagy átmeneti időre, amíg a szüleik rendezni tudják a problémáikat, vagy tartósan. De ez sem örökre szól. Tulajdonképpen mindössze arról van szó, hogy a kicsik intézetek és lakásotthonok helyett, családokhoz kerülnek. Az Aktív meglátogatott egy olyan professzionális nevelőszülőt is, aki 30 év alatt összesen 150 gyereket nevelt. Irénke mesélt a nevelő szülői lét nehézségeiről és annak minden öröméről is.

Tovább a riportra...

  Paletta - 2013. 02. 21.
Báló Ottília ügyvezető és  Nyitrai-Hell Szilvia otthonvezető beszél az egyesület munkájáról és a céljairól.
Tovább a beszélgetésre...

Kapcsolat

Fészek Gyermekvédő Egyesület

Székhely:

2030 Érd, Karolina u. 3.
Tel/fax: 0623/375-843
Mobil: 0670/382-6484
www.feszekegyesulet.hu
info@feszekegyesulet.hu

Bankszámlaszám:
11742111-20027928

IBAN: HU54 11742111-20027928-
00000000

Adószám:
18663664-1-13

Telephelyek:
2030 Érd, Alsó u. 52.
1105 Budapest, Mádi u. 15.
6060 Tiszakécske, Déryné u. 14.
2740 Abony, Csiky Gergely u. 3.
 

Támogatások

3. Jótékonysági Futás

Videó a  "Jótékonysági futás a Fészek Gyermekek Átmeneti Otthona javára 2017." - eseményéről

Belépés