Beszámoló a Fészek Gyermekvédő Egyesület rendes évi Közgyűléséről

2018. 04 21.-én a Fészek Gyermekvédő Egyesület megtartotta éves rendes közgyűlését Budapesten a Mádi utcai telephely előadóterében.

Miután a jelenlévő tagság elfogadta a napirendi pontokat, sort került az új tagok felvételére.

Ezután Csipák Péterné elnök asszony először az újonnan képzett nevelőszülők tanúsítványát adta át, majd az Elnökség éves beszámolóját ismertette az Egyesület 2017. évi munkájáról

Báló Ottília igazgatónő elsőként az intézmények 2017. évi szakmai beszámolóját ismertette, majd az Egyesület 2017. évről szóló számviteli beszámolójáról és annak közhasznúsági mellékletéről tájékoztatta a tagságot. Ezt követően a Felügyelő Bizottság elnöke, Horváth Katalin számolt be a 2017. évi tevékenységükről.

A 7. napirendi pontban az intézmények és az Egyesület 2018. évi munkaterveinek megismerésére, és elfogadására került sor. Ezt követte az Egyesület és intézményei 2018. évi költségvetésének ismertetése,  és elfogadása

Az Átmeneti Gyermekotthon Alapító Okiratának kisebb módosítását követően kezdődött az ünneplés, a 2017. évi nevelőszülői elismerések átadása. Az elismeréseket Báló Ottília igazgató asszony és Csipák Péterné elnök asszony adták át.

Díjazottjaink:

·         Anka Vincéné és Anka Vince nevelőszülőnk: ÉLETMŰDÍJ

„Köszönjük, hogy 19 évet a Fészek Gyermekvédő Egyesülettel karöltve a gyermekek megsegítéséért, nevelőszülőként dolgoztak. 12 nevelt gyermek kapott családjukban lehetőséget és szereztek számos színes megható, megindító élményt, tapasztalatot. Hálásan köszönjük a közösségért és az Egyesületért végzett önzetlen, fáradhatatlan, aktív munkájukat!”

·         Bató Pálné nevelőszülőnk: ÉLETMŰDÍJ

„Köszönjük, hogy 19 évet a Fészek Gyermekvédő Egyesülettel karöltve a gyermekek megsegítéséért, nevelőszülőként dolgozott. Mindent a gyermeknevelésnek rendelt alá, igyekezett hatékonyan segíteni, helytállni a nem egyszerű helyzetekben is. Hálásan köszönjük a közösségért és az Egyesületért végzett önzetlen, fáradhatatlan, aktív munkáját!”

·         Fekete Ferencné nevelőszülőnk: KIVÁLÓ NEVELŐSZÜLŐI DÍJ

„Végtelen teherbírással, érzékenységgel, felkészültséggel, nyitottsággal, szeretettel, türelemmel a gyermekekért végzett tíz éves munkájáért”

·         Kiss Ernőné nevelőszülőnk: ELISMERŐ OKLEVÉL

„ Mindig a gyerekek érdekeit nézve óriási szeretettel végzi ezt a hivatást. Befogadásnál mindig az a cél, hogy segíteni tudjon, nem ijed meg a kihívásoktól. Saját célját ez alá rendeli. Szakemberekkel, gyámokkal, vér szerinti családtagokkal kiváló az együttműködése. Szívesen vállal önkéntes munkát is.”

·         Jónás Zsuzsanna nevelőszülőnk: ELISMERŐ OKLEVÉL

„2014. évben a nevelőszülői hivatás mellett döntött, munkáját elkötelezetten és lelkiismeretesen végzi. Azóta öt gyermeknek segített abban, hogy elfogadó, szeretetteljes, biztonságos otthont teremtsen számukra hazakerülésükig. Magas empátiás, és segítőkészségről tett tanúbizonyságot. Bármiben lehet rá számítani, a helyi közösség segítésében, szervezésben, mintaadásban.”