Címlap » Velünk történt » 2015

Tata- Pszicho-dráma tábor 2015.július 6.-12.

Tata- Pszicho-dráma tábor

2015.július 6.-12.

15 gyerek, kiskamasz kapott lehetőséget arra, hogy részt vegyen egy hetes táborozáson, ahol napi több órában foglalkozásokon, közös, irányított tevékenységekben vehettek részt.

A szállást és az étkezést az Esély Budapest Alapítvány által kiírt pályázaton „nyertük”, a trénerek díját Egyesületünk vállalta, a lebonyolítását szintén az Egyesület dolgozói, illetve egy önkéntes segítő biztosította.

A tábor egy erdőben helyezkedett el, az Öreg-tó partján. Kíváncsian foglaltuk el a szobákat, jártuk be a tábor területét, ahol az első nap még többször „eltévedtünk”.

Megismerkedtünk a trénerekkel, akik nagy lelkesedéssel vették át az irányítást. Külön foglalkoztató termet biztosítottak kis csoportunk számára.

A gyerekek nagy része igazi kamasz módra ellenkezést mutatott a szervezett programokkal szemben, de amikor már ráéreztek az ízére, nagy örömmel, izgalommal játszottak, énekeltek, kézműveskedtek.

Készítettek gipszet a karjukra, arcukra maszkot, választottak titkos barátot, akit titokban lehetett jutalmazni, gitár mellett énekeltek, sokféle közösséget formáló, önismereti játékkal töltötték az időt.

Egyik alkalommal a Tatai várban „kincseket” kerestünk, amiket előre elrejtettek.

Kipróbáltuk a sárkányhajózást, ahol egy dob segítségével egyszerre kellett (volna) evezni. Aki a dobot ütötte, adta (volna) a ritmust, jókedvűen dobolgatott, mi pedig kicsit vizesen, összevissza eveztünk, már aki. A kormányostól útközben megkérdeztük, hogy borult-e már fel hajó, sokat mondóan közölte, hogy MÉG nem. De megúsztuk.

Egyik este bátorságpróbán vettünk részt, nagyon megható volt, ahogy bátorították egymást, drukkoltak, biztatták a társukat, és ha valami nem sikerült, megnyugtatták, hogy nem baj.

A tábor biztosított számunkra nagyon „menő” bicikliket, ezekkel körbebicikliztük a tavat, ami gyönyörű út volt. 8 km-t tekertünk, volt, aki másodszor is visszament.

Tudtunk focizni, pingpongozni, röplabdázni, és sok-sok társasjátékkal játszani. A sakk mindennap előkerült, az egyik fiút kevesen tudták legyőzni.

A tóban sokat tudtunk fürdeni, labdázni, ugróversenyeket tartani.

Aminek nagyon örültek a gyerekek, hogy a tábor közös, nagy házában egy másik nagy létszámú csoport minden este diszkót, táncházat rendezett, ezeken az estéken nem hiányoztunk innen. Szívesen fogadtak bennünket.

Köszönjük az önkéntes segítőnknek az önfeláldozó munkáját, hogy saját szabadsága alatt eljött velünk, és kedvességével, türelmével nagyon pozitív hatást tett a kamaszokra.

A trénerek sem hagytak el bennünket a foglalkozások után. Segítettek a bevásárlásban, a pótvacsora elkészítésében, az esti szabadidő eltöltésében.

Remélem, hogy a gyerekek szívesen gondolnak vissza az itt eltöltött napokra, és a sok pozitív visszajelzés - amit folyamatosan kaptak-, nyomot hagyott bennük.

Érd, 2015.07.15.

Szinatkasz Sztavroszné