Talpon Maradni - Barabás Andi fotókiállítása 2017.

"Másfél éve egy farsangi mulatságra sodort az élet, a Fészek Gyermekvédő Egyesület Érden lévő gyermekek átmeneti otthonába. Fotózni mentem, önkéntesként, kíváncsian, és nagy örömmel. Aztán a dologból valahogy rendszeres találkozók lettek, még ha nem is elég gyakoriak, de szívmelengetőek és olyanok, hogy mindig tanultam belőle valami fontosat. Az átmeneti otthonban élő gyermekek és családjaik majd mindenre kiterjedő, valódi segítséget kapnak, hogy nehéz helyzetükből kikerülhessenek és a gyermekek a családjukba visszamehessenek. Az egyesület ezen kívül egy országosan működő nevelőszülői hálózatot működtet, ahol egyes gyerkekek új családra lelhetnek. Ezek a tények. Aztán vannak az életek, a kis sorsok, a vidám, vagy fáradt tekintetek. A nevetések. A csendek. A kíváncsi szemek.

Nőtt és nőtt a képanyag, amikről egyre inkább éreztem, hogy nagyon fontosak. Mert bent voltam, Velük és azt is láttam, amit csak ők. Megismertem őket, még ha nem is teljesen. A gyerekek jöttek és mentek, s voltak, akik a szívemhez nőttek. Néha elgondolkodtam, hogy egyszer talán nevelőszülő legyek. Most pedig itt vannak a képek, hogy fontos küldetésbe kezdjenek.

Mert olykor mindannyian lehetünk lent, vagy lejjebb. S akkor nincs mit tenni, mint talpon maradni."

Barabás Andi

Köszönjük!

A kiállítás megtekinthető október 1-ig a Szepes Gyula Művelődési Központban.

www.andibarabasfoto.com

A kiállítás megnyitójáról készült videót ITT tekintheti meg.