Címlap » Velünk történt » 2017

Mikulás hírek

Mikulás járt a Fészek háza táján

Idén, 2017. december 3-án a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ színháztermében találkozhattak gyermekeink a kedves, öreg Mikulással és segítőivel, a vidám krampuszokkal . Az ünnepségen, a Budapesten és környékén élő nevelőszülőink, a náluk nevelkedő gyermekek, illetve Átmeneti Otthonunk lakói vettek részt.

Az esemény hangulatát még inkább emelte, hogy nevelőszülőinknél élő gyermekek vérszerinti szülei is meghívást kaptak a rendezvényre, így közösen ünnepelhettek szeretteikkel, és tekinthették meg a Pódium Színház előadását. Összesen 210 fő vett részt a vidám hangulatú ünnepségen.

Az előadáson látott történet arról szólt, hogy a Mikulás két krampusza Kram és Pusz nagyon elégedetlenek azzal, hogy ők mindig csak rosszak és ezért megkérik a Mikulást, hogy változtassa át őket. Egyik krampusz Hercegnővé a másik Boszorkánnyá változott, de így sem tudtak megfelelő ajándékokat adni. Kiderült, hogy a Mikulás szeretete, elfogadása, megértése a legfontosabb. Kifejezték a gyerekek, hogy őket is ugyanannyira szeretik, mert ők a Mikulás segítői, és ennek nagyon örültek.

Az előadás után a Mikulás minden gyermeknek egyenként adta oda a csomagját. Boldogan bontogatták a zacskókat és kóstolgatták a finom csokoládékat, kekszeket.

Közben a természet is megajándékozta az ünneplóket. Szállingózott a hó.

Vereszkiné Deményi Virág, nevelőszülői tanácsadó

"Nagyon izgalmas volt számomra a Mikulás ünnepség napja. Az odafele út is vidáman telt, gyönyörű hóesésben érkeztünk a művelődési központhoz. Tetszett a műsor: Kram és Pusz nagyon viccesek voltak, a Mikulás pedig kifejezetten kedves. Mikor felmentünk a színpadra, kérte, hogy öleljem meg, ez igazán jól esett. Kaptunk ajándékcsomagot is, ami tele volt finomabbnál finomabb csokikkal."

Rebeka

A képgaléria megtekintéséhez kattintson ide.