Címlap » Velünk történt » 2013

Megkezdődtek a gyermek pszicho-dráma csoport foglalkozásai

November 14.-én elindult a csoport működése.

Több mint egy hónapos előkészület előzte meg. A pszichológusok, Bittó Piroska és Dóra lelkesen szervezték az előkészületeket.

Külön beszéltek a nevelőszülőkkel interjú formájában, hogy tisztában legyenek a gyerekek esetleges problémájával, ki, milyennek látja a gyerekek személyiségét, milyen területen kellene segítség nekik. A nevelőszülők a leghitelesebb informátorok, hiszen a nap 24 órájában együtt vannak a gyerekekkel, többen már sok-sok éve.

A gyerekekkel is megismerkedtek, meg kellett nyerni őket ahhoz, hogy érdeklődve, és várakozással telve várják a találkozásokat. Sikerült kivétel nélkül mindenkinek kedvet csinálni a programhoz.

Meg kellett szervezni, hogy az iskolából felmentsék őket a délutáni elfoglaltságok alól.

A jelmezkészítővel is felkészültek a több hónapos munkára. Margó, akinek a fantáziája rögtön beindult, nagyon fontos pillére a csoportnak.

Mivel a gyerekek szétszórt területről érkeznek, jelentős munka volt annak megszervezése, hogy hogyan is jutnak el a helyszínre, illetve onnan haza.

Sokan vállaltak feladatokat, szántak rá időt, hogy ez a program zökkenőmentesen elindulhasson. Az anyagi támogatást a MOL-tól kaptuk pályázat útján, a többit pedig a nevelőszülők, egyesületünk dolgozói és nem utolsósorban önkéntes fiatalok teszik hozzá.

Két önkéntesünk kapcsolódott be eddig a munkába, ők a gyerekek kísérésébe segítenek be. Nagyon örülünk nekik.

Végre november 14.-én elkezdődött. 7 gyerekkel indult a mi csoportunk. Ugyanis a Budapest X. kerületben indítottak egy másik hasonló csoportot a vezető pszichológusok, és a két „különböző szigeten élő” csoport, „palack postán” keresztül üzenget egymásnak meghatározott témákon belül. Ezen üzenetek köré építik fel a foglalkozásokat a szakemberek.

Lefektették a szabályokat, megismerkedtek a jelmezekkel, de előtte közös szendvicskészítés, teafőzés és annak elfogyasztása mellett teremtették meg a hangulatot a közös játékhoz.

A program további alakulásáról folyamatosan tájékoztatjuk az érdeklődőket.

Előzmények

Szinatkasz Sztavroszné