Címlap » Archívum

Búcsú Margaret-től

Legnagyobb szomorúságunkra itt hagyott minket Gross Margaret (Szabó Margit), kedves és önzetlen támogatónk, a Fészek Egyesület tagja.

Mit is lehet írni, amikor az ember a döbbenettől nem talál szavakat…?
Margit évtizedekig élt az USA-ban, de válása után 2007-ben végleg hazatelepült. Családja támogatása és rendíthetetlen optimizmusa segítségével sikerült talpra állnia, darabjaira hullott életét módszeresen rakta össze újra. Nyelvtanárként üzleti angolt kezdett tanítani nagy cégek alkalmazottainak, intelligens, barátságos, türelmes személyiségét nagyon megszerették tanítványai. Gyermeke nem született, ezért szeretetbankjában összegyűlt összes szeretetével és rajongásával a 2009-ben hozzánk került kisfiú, Sebike felé fordult. Imádta dédelgetni, imádott vele lenni, sokat vigyázott rá, már akkor angol szavakra oktatta, amikor ő még beszélni is alig tudott. Margaret azt remélte, részese lehet felcseperedésének kárpótolva azokat az éveket, amelyeket távolléte miatt nem tölthetett a rokon gyerekekkel. Sebike révén került közel a Fészek Egyesülethez is, megismerte az ott folyó munkát, megrendítette őt a sok szomorú gyermeksors. Nem volt kétség, hogy amikor támogatókat kellett keresni, ő azonnal mozgósította ismeretségeit, kapcsolatait. Idei nyugdíjazása után új terveket szövögetett, lakásfelújításba fogott, sportos, egészséges életmódra váltott. Sokat segített a Fészeknek a holland könyv fordítását megszervezni, azt is tervezte, hogy USA-beli kapcsolatait felhasználva tengerentúli támogatói kört alakít ki a Fészek gyermekei számára.
Nyár elején váratlanul ágynak esett, kórházba került egy banálisnak tűnő betegség miatt. Két hónapig küzdött a gyógyulásért míg kiderült, hogy halálos kór gyötri, amiből már nincs kiút. Ennek ellenére az utolsó pillanatig bízott a felépülésében, de végül augusztus 26-án elragadta őt a halál. Míg írom e szavakat, a sírással küszködöm, alig lehet elhinni, hogy mindez ilyen váratlanul megtörténhetett. Mindössze 62 éves volt.
Gondoljunk rá jó szívvel, emléke szívünkben élni fog.

Horváth Katalin
nevelőszülő